Απόστολος Λύτρας: Στη φυλακή ο ποινικολόγος

Στη φυλακή οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετά και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του, έπειτα από τη νέα μήνυση που υπέβαλε χθες η συζυγός του και κρίθηκε προφυλακιστέος. Είχε περάσει τη νύχτα στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας.

Το χρονικό

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον γνωστό δικηγόρο υπήρξε απότοκος της παραβίασης των περιοριστικών όρων που έθεσαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του, αφήνοντάς τον ελεύθερο. Μόλις εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης ο ποινικολόγος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης, στην περιοχή όπου διέμενε για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα και να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

Πάντως, πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του, η απόφαση να αφεθεί αρχικά ελεύθερος είχε προκαλέσει παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου, αλλά και επικρίσεις για το ανώτατο δικαστήριο από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που είχε εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης της απόφασης προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ελεγχθούν για την απόφασή τους να αφήσουν ελεύθερο τον ποινικολόγο, ανακρίτρια και εισαγγελέας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, επισημαίνοντας ότι ο πειθαρχικός έλεγχος που διατάχθηκε από τον Αρειο Πάγο εξυπηρετεί επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ενώ η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστήριξε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος δικαστών παραβιάζει το ανεξάρτητο της δικαστικής κρίσης.

Και ενώ οι επικρίσεις για το ότι ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος παρά τη βαριά κακοποίηση της συζύγου του, διατυπώνονταν είτε για την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα είτε για τον Αρειο Πάγο που ζήτησε να ελεγχθούν οι δικαστές, ο κατηγορούμενος δικηγόρος, πριν αλέκτορα φωνήσαι, προκάλεσε νέα επεισόδια ποινικής του εμπλοκής.

Ολα ξεκίνησαν, όταν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στον Γέρακα, όπου διαμένει η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, πήγαν συγγενικά του πρόσωπα με απειλητικό τρόπο, όπως κατήγγειλε η παθούσα, για να πάρουν ρούχα και χρήματα για λογαριασμό του Απόστολου Λύτρα. Τα επεισόδια που ακολούθησαν, οι απειλητικές συμπεριφορές εκ μέρους της πρώην συζύγου Λύτρα που συνοδευόταν από τη μεγάλη της κόρη και έναν δικηγόρο από το γραφείο Λύτρα προς την κ. Πολυζωγοπούλου, όπως η ίδια ισχυρίζεται, προκάλεσαν την αντίδρασή της και την έκαναν να ενεργοποιήσει το κουμπί πανικού που έχει στα χέρια της από τις αστυνομικές αρχές. Παράλληλα, ο ίδιος ο Απόστολος Λύτρας, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, απέστειλε παρά τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί, μήνυμα στη σύζυγό του, ζητώντας της ρούχα και χρήματα, ενώ χωρίς τη συναίνεσή της, την περιέλαβε σε ομαδική συνομιλία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που επίσης απαγορευόταν.

Ολα αυτά οδήγησαν την κ. Πολυζωγοπούλου σε μηνύσεις κατά Λύτρα, της πρώην συζύγου και του δικηγόρου που ήταν παρών, και ενεργοποίησαν την αυτόφωρη διαδικασία.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, πέραν των μηνύσεων που υπέβαλε, ζήτησε χθες από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι και να μπει στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας. Το επιχείρημά της ήταν ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τεθεί. Και ενώ οι αρμόδιες αρχές μελετούσαν τα νέα δεδομένα, ο γνωστός δικηγόρος παρέμενε έως αργά το απόγευμα χθες άφαντος.

Η στάση του να μην εμφανίζεται αξιολογήθηκε αρνητικά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που έκριναν ότι πέραν των παραβιάσεων των περιοριστικών όρων, είναι και ύποπτος φυγής. Με αυτά τα δεδομένα εκδόθηκε το ένταλμα που έδωσε τέλος στο σίριαλ αναζήτησης του ποινικολόγου, οδηγώντας τον πλέον στη φυλακή.

Recommended For You

About the Author: efoni