Απολογισμός έργου στον Δήμο Παιανίας – Ισίδωρος Μάδης: Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του Δήμου

Σε απολογισμό έργου δύο ετών προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Παιανίας τόσο ενώπιον των επίσημων φορέων, σε εκδήλωση στο Μουσείο Βορρέ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, όσο και σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.
Κατά το απολογισμό παρουσιάστηκαν επίσημα στοιχεία αναδεικνύοντας την κατάσταση του Δήμου Παιανίας τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση ο Ισίδωρος Μάδης όσο και το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

«Όταν οι συνδημότες μας, μας εξέλεξαν δεσμευθήκαμε για ειλικρίνεια, σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Δεσμευθήκαμε ότι θα μιλάμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και πως οι πολίτες θα έχουν πάντα γνώση αυτών που συμβαίνουν. Δεσμευθήκαμε ότι η δημοτική αρχή θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας.
Δεν περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να λογοδοτήσουμε στους πολίτες, το πράττουμε καθημερινά και από την πρώτη μέρα. Φροντίσαμε ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση, προσωπικά τέθηκα στη διάθεση των πολιτών αξιοποιώντας την τεχνολογία όταν λόγω πανδημίας ήταν αδύνατες οι κατ’ ιδίαν συνάντησεις με τους  δημότες» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης εξηγώντας πως ο απολογισμός είναι θεσμική και ηθική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.

Αναφερόμενος στην κληρονομιά, όπως τη χαρακτήρισε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε λόγο για:

  • Αναξιοποίητες εγκαταστάσεις και κτιριακές υποδομές
  • Προβληματικές συμβάσεις αναδοχής έργων
  • Μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων (αποχέτευση, οδοποιία, υποδομές κ.λ.π)
  • Έλλειψη αθλητικών υποδομών και δομών εκπαίδευσης
  • Ανυπαρξία μελετών για χρηματοδότηση νέων έργων
  • Υποβάθμιση του περιβάλλοντος
  • Ταλαιπωρία των δημοτών.


Ο Ισίδωρος Μάδης επεσήμανε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι υπηρεσίες εξηγώντας πως «για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους έπρεπε να επανεκκινούν τον σέρβερ κάθε φορά που αυτός κατέρρεε, Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντληθούν καν στοιχεία, απαραίτητα για την ομαλή διοίκηση».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά, ο Δήμαρχος Παιανίας είπε ότι παρέλαβε ταμείο με 5.800.000 ευρώ και υποχρεώσεις περίπου 10.000.000 ευρώ συμπληρώνοντας πως «η οικονομική διοίκηση ήταν ανύπαρκτη. Ένας κουβάς με χρήματα, χωρίς ξεχωριστούς κωδικούς όπως επιβάλλεται.  Με αποτέλεσμα ναι μεν να πληρώνονται κάποιες υποχρεώσεις αλλά να χρησιμοποιούνται χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.
Χαρακτηριστική περίπτωση τα έσοδα από τις πράξεις εφαρμογής τα οποία αντί για έργα μετατράπηκαν σε εξόφληση λογαριασμών.  Και δικαίως σήμερα οι κάποιοι ευσυνείδητοι δημότες διαμαρτύρονται. Περισσότερα από 5.000.000 ευρώ θα έπρεπε να υπάρχουν στους αντίστοιχους κωδικούς τα οποία όμως αγνοούνται!».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αύξηση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης παρουσιάζοντας στοιχεία των υπηρεσιών σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα στην καθαριότητα από το 2016 έως το 2019 ανέρχεται στα περίπου 2.000.000 ευρώ ενώ στην ύδρευση στα 5.800.000 ευρώ.
Ο Ισίδωρος Μάδης μιλώντας για τα Ολυμπιακά Ακίνητα και τον ΔΑΚ Παιανίας ανέδειξε τις προβληματικές μελέτες που δεν επέτρεπαν να προχωρήσουν τα έργα.

«Τα δύο τελευταία χρόνια κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας, να νοικοκυρέψουμε δηλαδή… το σπίτι μας! Δουλέψαμε σκληρά, εντοπίσαμε τα προβλήματα και διορθώσαμε τα κακώς κείμενα.
Συνεργαστήκαμε στενά με τις υπηρεσίες και εμπιστευτήκαμε το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας. Μειώσαμε τα χρέη μέσω εξωδικαστικών συμβιβασμών πετυχαίνοντας μεγάλες διαγραφές. Προχωρήσαμε με οικονομία κλίμακος αυξάνοντας τους ελέγχους με την χρήση της τεχνολογίας όπως τα GPS και ειδικά λογισμικά διαχείρισης.
Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του Δήμου. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα όμως πλέον μπορούμε να αισιοδοξούμε» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει επιτευχθεί εξήγησε πως προτεραιότητα είναι οι μελέτες. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα έχουν συνταχθεί συνολικά 123 μελέτες για έργα άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος Παιανίας ξεχώρισε τις μελέτες για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, την ολοκληρωτική ανάπλαση στο ρέμα της Επισκοπής, το Δημοτικό Κατάστημα στη ΔΕ Γλυκών Νερών αλλά και την εκπόνηση μελετών για τα  δύο πολιτιστικά κέντρα, ένα ανά δημοτική ενότητα.
Σε ότι αφορά τον τομέα της καθαριότητας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του στόλου με οχήματα συνολικού προϋπολογισμού 1.483.840 ευρώ, την προμήθεια περισσοτέρων από 600 κάδων και στην λειτουργία του οχήματος πλυσίματος κάδων που ήταν αναξιοποίητο από το 2015.

«Επενδύουμε στην αναβάθμιση του δήμου μας και την ψηφιακή διακυβέρνηση.
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται για μια σειρά από υπηρεσίες εξ αποστάσεως» συμπλήρωσε.

«Επί δύο χρόνια εργαστήκαμε μεθοδικά και σιωπηλά. Αποφύγαμε τις εντάσεις, παράξαμε αποτέλεσμα και θέσαμε τις βάσεις. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν ορατά στους πολλούς όσα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν.
Δεν τελειώνουμε εδώ.  Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, μέχρι το τέλος της τετραετίας. Και η τελευταία μέρα πριν τις κάλπες θα είναι μέρα δουλειάς για όλους.
Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να επαναπαυθεί. Με πολύτιμο σύμμαχό μας την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Μια σειρά από μελέτες και κάποια έργα δεν θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεισφορά μεγάλων εταιρειών, οι οποίες δεν διεκδίκησαν την προβολή τους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να τις αναφέρω. Ιδιαίτερα εδώ πρέπει να αναφερθώ στην Αιγέας ΑΜΚΕ, η οποία είναι μόνιμος συμπαραστάτης μας, υιοθετώντας κάθε αίτημά μας και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον αγώνα για την αναβάθμιση του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε για την στήριξη την INTRAKAT, COSMOTE, LAVIPHARM, KAFEATERRA, τις Αττικές Διαδρομές, τη Wind και όλους τους ιδιωτικούς φορείς που στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης έχουν συμβάλλει στις αλλαγές που ήδη γίνονται στον δήμο μας» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

Ευχαριστώντας ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του για την προσφορά τους, ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του το 2023.

 Ο ΕΝΤΥΠΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

To βίντεο από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Το εισαγωγικό βίντεο του απολογισμού

Recommended For You

About the Author: efoni