Απαγωγή Κυπαρίσση: Ποιος είναι ο 45χρονος που συνελήφθη στο Χαλάνδρι

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος προ δύο εβδομάδων από τους απαγωγείς του, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν την ημέρα της απελευθέρωσης, ωστόσο, η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν σταμάτησε.

Και αυτό διότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι συνέλαβαν τρεις απαγωγείς αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα τουλάχιστον τρεις. Εδώ και πολλές ημέρες άρχισαν να παρακολουθούν τον 45χρονο που συνελήφθη σήμερα Δευτέρα στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής φαίνεται περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες –και κυρίως να διαπιστώσουν τις επαφές του- πριν προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ επιχείρησαν να τον ελέγξουν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ο 45χρονος οδηγώντας ένα θηριώδες τζιπ (μάρκας Audi Q5), το οποίο είχε κλαπεί και «φορούσε» πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στη θέα των αστυνομικών όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά επιχείρησε να τους παρασύρει για να διαφύγει. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και άνοιξαν πυρ προς τους τροχούς και τη μηχανή του πανάκριβου οχήματος.

Το θηριώδες τζιπ ακινητοποιήθηκε, ωστόσο, ο 45χρονος δεν το έβαλε κάτω και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αν και από τα πυρά των αστυνομικών είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Τελικά, ακινητοποιήθηκε και πλέον κρατείται φρουρούμενος σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή στην απαγωγή

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για την αντίσταση που προέβαλε κατά τη διαδικασία του ελέγχου, για το γεγονός ότι επιχείρησε να πατήσει τους αστυνομικούς, καθώς επίσης και το ότι οδηγούσε κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες όχημα.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί η εμπλοκή του στην υπόθεση, αν και οι ίδιοι πηγές κάνουν λόγο για «δεμένα» στοιχεία, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίους 2021 απήγαγε τον 41χρονο επιχειρηματία, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Ντράφι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 45χρονος εξετάζεται ως ένα άτομο που είχε περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή, με κεντρική «αρμοδιότητα» -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- τη φύλαξη του επιχειρηματία. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για κλοπές και ληστείες. Για ανάλογα αδικήματα είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν και οι συνεργοί του που συνελήφθησαν την ημέρα της απελευθέρωσης του Κυπαρίσση.

Να θυμίσουμε, ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έψαχναν ακόμη τρία άτομα για την υπόθεση (σ.σ. ανάμεσα τους ένας με το όνομα «Γρηγόρης») και περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα των 800.000 ευρώ που είχαν δοθεί από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάντως, ο συλληφθείς δεν είναι, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρώτη εικόνα, το άτομο που αναφερόταν ως «Γρηγόρης».

Recommended For You

About the Author: efoni