Αντώνης Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: «Να είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»

«Να είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!» Αυτό τονίζουν μεταξύ άλλων σε δήλωσή τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το γάμο των ομόφυλων και το θέμα της αποχής.

Στην δήλωση οι συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν επίσης ότι: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!!»

Και συνεχίζουν: «Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.  Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα;  Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή  στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα;  Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας  είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!»

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα και ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θύμισε ότι το 2015 κατά την ψηφοφορία του Συμφώνου Συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή.

Συγκεκρίμενα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Διατύπωσε απόψεις που έχει ξαναδιατυπώσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ως προς την αποχή. Είναι αυτός που εισηγείται και ζητάει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν. Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015, είχε επιλέξει την αποχή».

«Ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά από την καταψήφιση καλύτερη η αποχή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αφήσει αιχμές κατά του πρωθυπουργού για την «προτροπή» του σε αποχή, διερωτώμενος: «Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει, αλλά σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;».

Απαντώντας σχετικά με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2015, ο οποίος αναφορικά με την ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης είχε πει ότι «το ψήφισα και σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, ο κάθε ένας πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του», ο Παύλος Μαρινάκης είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι «συνεπής σε αυτό που είχε εφαρμόσει και το 2015 ως μειοψηφία τότε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Εξελέγη πρόεδρος και ως πρωθυπουργός εφάρμοσε μια σειρά από παρεμβάσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ. Προφανώς το επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση. Αλλά προφανώς δεν τον είχαν ρωτήσει για αυτούς που καταψήφισαν. Από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στον χώρο της Ν.Δ. μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας».

Σε σχέση με τις ενστάσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «ο υπουργός Επικρατείας έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή κάποιες απόψεις με τα επιχειρήματα που εκείνος θεωρεί σωστά. Αυτό δεν αποτελεί κάποια είδηση. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Επίκειται μια σειρά από συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω».

Recommended For You

About the Author: efoni