Ανοιχτοί οι κλιματιζόμενοι χώροι σε δήμους της Αττικής

Κύμα καύσωνα και σήμερα παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τους δήμους της Αττικής να έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων για να φιλοξενηθούν οι πολίτες που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους και έχουν ανάγκη από ξεκούραση σε δροσερό χώρο.

Ήδη από χθες Πέμπτη, 18 Αυγούστου οι δήμοι της Αττικής ενόψει του ζεστού κύματος έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε δημοτικά κτήρια, όπως ΚΑΠΗ, αίθουσες σε Πολιτιστικά Κέντρα κ.α, από τις πρωινές ώρες μέχρι τις βραδινές, για φιλοξενία και προστασία των πολιτών που νιώσουν πως το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, εκδίδουν συμβουλές για να τις ακολουθήσουν οι πολίτες αυτές τις ζεστές ημέρες, αλλά και οδηγίες για βοήθεια προς κάποιον που ενδεχομένως υποστεί θερμοπληξία.

Με ανακοινώσεις συνιστούν, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να τηρούν τις γενικές οδηγίες για την αποφυγή των συνεπειών που μπορεί να έχει η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες και για κάθε ενδεχόμενο έχουν θέσει στη διάθεση του κοινού τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ανάλογα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις θα καθοριστεί η περαιτέρω λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής, για να επέμβουν αν και όπου χρειαστεί.

Recommended For You

About the Author: efoni