Ανησυχία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παραστεί στους αγώνες των Χάιλαντ

Η 96χρονη μονάρχης δεν θα παραστεί στους Αγώνες των Χάιλαντ αυτό το Σαββατοκύριακο «για την άνεσή της», καθώς ο Πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει να την αντικαταστήσει για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα.

Η βασίλισσα δεν θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση στο Braemar της Σκωτίας, με τις βασιλικές πηγές να λένε ότι η απόφαση ελήφθη για την «άνεσή» της. Ο γιός της, πρίγκιπας Κάρολος που συνήθως τη συνοδεύει θα δώσει το παρών.

Η καθυστερημένη απόφαση έρχεται αφότου η Mail on Sunday ανέφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι το περιβάλλον της βασίλισσας «εξέταζε προσεκτικά» εάν ήταν αρκετά ικανή για να παρευρεθεί στην εκδήλωση, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα προβλήματα κινητικότητάς της.

Οι Αγώνες των Χάιλαντ στους οποίους συμμετέχουν συχνά η Βασίλισσα και ο πρωθυπουργός, είναι συνήθως το αποκορύφωμα στο ημερολόγιο της και διεξάγονται στο πάρκο Princess Royal and Duke of Fife στο Braemar.

Ωστόσο, βασιλικές πηγές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι υπήρχαν δύο βασικά ζητήματα όσον αφορά την παρουσία της Βασίλισσας – πρώτον η μετάβασή της στους αγώνες και δεύτερον το γεγονός οτι θα έπρεπε να κάθεται δημόσια για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τους παρακολουθήσει.

Οι Αγώνες χαρακτηρίζονται ως «ιδιωτικό» γεγονός στο ημερολόγιο της Αυτής Μεγαλειότητας και όχι ως δημόσια δέσμευση. Είναι κατανοητό ότι η 96χρονη μονάρχης ήλπιζε αρχικά ότι θα ήταν εκεί, όπως παραδοσιακά κάνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι γιατροί της την συμβούλεψαν για το αντίθετο.

Recommended For You

About the Author: efoni