Ανδρουλάκης: Το δίλημμα μετά τις εκλογές «θα είναι μεταξύ νικητών και ηττημένων»

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα πάει καλά στις επόμενες εκλογές απέρριψε τα διλήμματα με ποιους θα συνεργαστεί. «Αυτό είναι ένα εύκολο δίλημμα. Δεν είναι μόνο η ακυβερνησία και η σταθερότητα. Βεβαίως εμείς θέλουμε σταθερότητα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θέλουμε σταθερότητα, με Σοσιαλδημοκρατία, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με ένα τέλος στο πελατειακό κράτος. Με ένα τέλος σε αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης επιτελικό κράτος, που είναι αυτός και η παρέα του. Λοιπόν, αυτά όλα, δυστυχώς έχουν αποτύχει. Πρέπει να γίνει κάτι καινούριο».

Τόνισε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ο νικητής, διότι θα έχει αυξήσει τα ποσοστά της, σε ένα μεγάλο βαθμό όπως φαίνεται και ευελπιστώ και θα αγωνιστώ για αυτό το πράγμα και η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν καταποντιστεί, όπως φαίνεται. ‘Άρα το δίλημμα δεν είναι, με τους ηττημένους ή με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μεταξύ των ηττημένων και των νικητών και εμείς θα είμαστε με την πλευρά των νικητών».

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, όσο πιο ισχυρή είναι στις πρώτες εκλογές η ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, να είστε σίγουρος, τόσο πιο ασφαλής θα είναι ο Ελληνικός λαός, ώστε να φύγουμε από την εποχή και της ανεπάρκειας και της αναξιοπιστίας».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε ένα κόμη βήμα καθώς υποστήριξε ότι τον χαροποιεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων όπου δείχνουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. «Η αυτοδυναμία κουνάει το μαντήλι στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας που είχε βολευτεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απειλείται και αυτός, οπότε καταλαβαίνω την αγωνία τους. . Εμείς θα έχουμε θέσεις καθαρές σε όλα τα θέματα. Η Σοσιαλδημοκρατία είναι μια ιδεολογία που επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη και επιστρέφει διότι τα μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα των ευρωπαϊκών λαών είναι μπροστά και θέλουν καθαρές απαντήσεις».

Επέκρινε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πώς «ο κ. Μητσοτάκης ζητά αυτοδυναμία με την απλή αναλογική και λέει από τώρα στον ελληνικό λαό, ότι εγώ τις πρώτες εκλογές, επί της ουσίας, τις κάνω έτσι για το θεαθήναι, θα κάνω και δεύτερες. Και είναι αυτό θεσμική συμπεριφορά; Και ο κύριος Τσίπρας λέει για προοδευτικό μέτωπο. Προσέξτε. Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη; Ακούστε. Εμείς, σας ξαναλέω, έχουμε αξιακές διαφορές. Θα δεχόμουν εγώ στο κόμμα μου, να είχα στελέχη, που μιλάνε με τα εργαλεία του Όρμπαν και του Κατσίνσκι στην Πολωνία, που έβγαλε χθες απόφαση το Ευρωπαϊκό δικαστήριο». Δήλωσε μάλιστα ευθέως ότι εννοεί τον Παύλο Πολάκη.

ΑΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni