Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή ΚΙΝΑΛ: «Να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές»

Ασφυκτικά γεμάτη είναι η αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για την πρώτη, από τις εσωκομματικές εκλογές, συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία του με συγκινητικό τρόπο, ζητώντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον πολίτη να αγαπήσει την πολιτική, αυτός είναι ο στόχος, η δημοκρατική παράταξη να μπει στην καρδιά του ελληνικού λαού, όπως όταν ιδρύθηκε το 1974 από το Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η παράταξη να πρωταγωνιστήσει ξανά, να έχει ευρωπαϊκή προοπτική ο τόπος. «Το ΠΑΣΟΚ, να στείλει το θέατρο του παραλόγου του διπόλου της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να επιλέξει ο κόσμος την αλλαγή. Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω στην μεγάλη ελπίδα που έδωσαν 270 χιλιάδες πολίτες, αυτή είναι η έντολη θα την κρατήσω ως κόρη οφθαλμού για να αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη, να συμβολίζει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οι νέοι, όπως είπε, δίνουν πάνω από το μισό εισόδημα τους στα ενοίκια. Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης.Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θεμα της ακρίβειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στα ενεργειακά ζητήματα. Υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει μια ήπια μετάβαση από τον λιγνίτη. Όσον αφορά για την οικονομία, ζήτησε την επαναφορά του ΕΚΑΣ, βάση του σχεδίου που έχουν ετοιμάσει με τον ειδικό και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη. «Η κυβέρνηση ξέμεινε από από καύσιμα, ο λεφτόδεντρο τελείωσε. Έκανε τραγική διαχείριση στον τομέα της ενέργειας», τόνισε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδίκασε για άλλη μια φορά την ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι παραπέμπει στον Αττίλα και την εισβολή στην Κύπρο. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενιαία πολιτική άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία σημείωσε ότι πρέπει να γίνουμε αρωγοί και να υπάρξει πανευρωπαϊκή μετεγκατάσταση, δίκαιη κατανομή και ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η παράταξη πρέπει να ξανά γίνει πρωταγωνιστής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αναφερόμενος σε κοινωνικά ζητήματα, τόνισε ότι πρέπει οι νέοι να έχουν εφόδια ώστε να ξεκινούν την ζωή τους. Να μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει τους νέους που θέλουν αν φτιάξουν τη ζωή τους και να μπορούν να στεγάσουν την οικογένεια τους

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά η αυτοοργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος μεταξύ άλλων στην ενέργεια, όπως και στον αγροτικό τομέα.

Στις 8 Μαΐου θα εκλεγούν οι τοπικές οργανώσεις, κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια μέσα στο κόμμα. Ο κ. Ανδρουλάκης, απηύθυνε κάλεσμα όχι μόνο στους 270 χιλιάδες ψηφοφόρους αλλά σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν και να «αλλάξουν» τα πράγματα στην οικονομία και στην κοινωνία. Παράλληλα 20-22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος. «Εκεί θα υπάρχει το ακλόνητο σχέδιο της αυτοοργάνωσης», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι εκείνη θα αγκαλιάζει όλα τα κινήματα και όλες τις πρωτοβουλίες, στην αυτοδιοικηση, ενέργεια, κοινωνία

Η μάχη για τους στόχους δεν θα γίνει στα τηλεπαράθυρα αλλά στην κοινωνία, από την αυτοοργάνωση. Από αύριο το κίνημα συγκροτείται από γειτονιά σε γειτονιά. Ανακοίνωσε ότι από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουν τα περιφερειακά συνέδρια που θα είναι ανοιχτά για όλους.

Το κόμμα γίνεται «ψηφιακό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας αφορά όλους για να είναι μια καινοτομία της προσπάθειας μας» .Προχωράμε όλοι μαζί, σημείωσε ο κ Ανδρουλάκης, «αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλων των Ελλήνων». Ανατρέπουμε κατεστήμα και μαζί κάνουμε κοινωνία πρωταγωνιστή και αυτή τη νίκη θα είναι μεγάλη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όταν θα είναι στην πλευρά των νικητών και όχι των ηττημένων της συντηρητικής δεξιάς.

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη επέστρεψε,  όλες οι γενιές είναι εδώ. Η εμπειρία η τόλμη η δημιουργικότητα θα δημιουργήσει μια νέα προοπτική», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε όλους τους προηγουμενους προεδρους αλλά και τα έμπειρα στελέχη ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες ηλικίες που δίνουν νέα ελπίδα και νέα ώθηση στο κόμμα. Ευχαρίστησε παράλληλα, και όσους δεν άνηκαν στα σπλάχνα της παράταξης αλλά ήρθαν να βοηθήσουν. Ονομαστικά ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες του όπως την Στεφανία Μουρελάτου, τον Σωτήρη Σέρμπο και ανακοίνωσε νέα πρόσωπα. Τον Ηλία Κικίλια σύμβουλος ΚΟ για θέματα οικονομίας και τον Νίκο Χριστοδουλάκη που θα αναλάβει πρόεδρος του think tank, ΙΝΣΟΣΙΑΛ.

Tο ψηφιακό κόμμα

Την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος Αλλαγής, παρουσίασε ο λεγόμενος digital «γκουρού» του κόμματος, Γιώργος Καραμανώλης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή το μεσημέρι. Στόχος της «Ψηφιακής Κοινωνίας», είναι να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία και να επιτευχθεί ο μεγαλύτερη επιδίωξη της Τρικούπη, η αυτοοργάνωση.

Σε αυτήν, θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες σε διάφορες ενότητες και μέσα από διάφορους τρόπους. Το Ψηφιακό Κόμμα, θεωρείται μια καινοτομία στην πολιτική της χώρας όπως επισημαίνουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής. Μέσα από τα ανθρωποκεντρικά του χαρακτηριστικά εξελίσσεται από ένα εργαλείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε μια πλατφόρμα της Ψηφιακής Κοινωνίας. «Θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και τα μέλη. Δίνει ρόλο και λόγο στην κοινωνία.

Η φωνή όλων των πολιτών και των αποδήμων ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή γεωγραφικής τοποθεσίας μέσω του Διαδικτύου θα ακούγεται στη Βουλή, στις πόλεις και στους χώρους δράσης, που έχει παρουσία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και θα υποστηρίξει στην πράξη την Αυτοοργάνωση του κόμματος», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
.

Έτσι, αναβαθμίζεται ο ρόλος των μελών και των φίλων του κόμματος παρέχοντας τους μια σειρά από δυνατότητες συνδιαμόρφωσης προτάσεων και θέσεων καθώς και τη δημιουργία δικτύων και ψηφιακών οργανώσεων. Με αυτό το ψηφιακό εργαλείο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εφαρμόζει άμεσα πρακτικές συμμετοχικής διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς.

Πιο αναλυτικά:

Ανοικτός διάλογος για όλους τους πολίτες.

Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την ανάδειξη προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους όπως η τοπική οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η εκπαίδευση, η παιδεία, η υγεία, η ενέργεια, η μετά covid εποχή και το περιβάλλον. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιοποιούνται στις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος.

Ανοιχτές on line φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις

Θα προγραμματίζονται πολιτικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους τους πολίτες. Θα δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης της δικής σου εκδήλωσης.

Εγγραφή μελών και ψηφιακές οργανώσεις

Τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων. Μπορούν να δημιουργούνται δίκτυα με στελέχη με τα ίδια ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα.

Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος / Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Θα είναι το ψηφιακό «ΚΕΠ» του κόμματος.

Πηγη: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni