Ανδρουλάκης για φυσικό αέριο: Κοινή παραγγελία των 27 για μείωση των τιμών

Σε δηλώσεις από το Βερολίνο, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ για να μειωθούν οι τιμές. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε υπέρ της σύστασης νέου Ταμείου Ανάκαμψης που θα στηρίξει την παραγωγή ενέργειας στα κράτη – μέλη και θα στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Από το βράδυ της Παρασκευής (14.10.2022) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, βρέθηκαν η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής υπό τη σκιά της όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ζούμε σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων -γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών- που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη. Γι’ αυτό έθεσα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας», τόνισε ο Νίκος Αναδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Οσον αφορά τα θέματα της ενεργειακής κρίσης δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε μια κοινή παραγγελία φυσικού αερίου, που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά» . Ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν γιατί όσο χάνεται χρόνος τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται

Χθες το βράδυ, στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε σύντομο διάλογο με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni