Αναστέλλεται η λειτουργία δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε εφαρμογή όσων διατυπώνονται στην αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα μέτρα που αφορούν στις δημοτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Επιτρέπεται μόνο η άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή. Στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται κατ εξαίρεση η χρήση των γηπέδων αντισφαίρισης μόνο από αθλητικά σωματεία που έχουν άδεια λειτουργίας και χωρίς προπονητή ή θεατές. Επίσης επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας τους για του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 
  • Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.
  • Στις υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Θυμίζουμε πως η χρήση μάσκες και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου είναι υποχρεωτικά. 
  • Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
  • Στη Δημοτική Συγκοινωνίας επιτρέπεται η πληρότητα έως 65% των οχημάτων.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά από παρότρυνση της ΚΕΔΕ, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 όταν θα αναθεωρηθούν με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Διανύομε ένα δεύτερο, ισχυρότερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο μηχανισμός του Δήμου είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό όμως που προέχει είναι να επιδείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και τα τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας της υγείας μας και των οικείων μας. Ο σεβασμός στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όσο γίνεται λιγότερες συνέπειες. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μαζί προκειμένου να ξεπεράσουμε σύντομα την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα». 

Recommended For You

About the Author: efoni