Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Πάρνηθα – Ήχησε το 112

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα.

 

Οι ξαφνικές ριπές του αέρα φουντώνουν τις εστίες με τους δασοκομάντος να δίνουν σκληρές μάχες σε δύσβατα σημεία προκειμένου να ανακόψουν τις πορείες των μετώπων. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε πυροσβέστης.

Δύο είναι οι νέες αναζωπυρώσεις στις πλαγιές του βουνού που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Πάρνηθα και ενώ νωρίτερα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, χωρίς ενιαίο μέτωπο.

Τα ξημερώματα δόθηκε εντολή στους κατοίκους για εκκένωση σε Άγιο Νικόλαο και Αγία Παρασκευή.

Τα μέτωπα είναι στην τοποθεσία Κεραμίδι και στη χαράδρα Άγιος Γεώργιος (στο ύψος του Ξενία – Παλιό Σανατόριο). Το μέτωπο του Αγίου Γεωργίου κινείται ανατολικά και ανεβαίνει το βουνό. Λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχή, τα μέτωπα έχουν φουντώσει και απειλούν ξανά τον Δρυμό.

Λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 που αναφέρει πως όσοι βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

 

 

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Μετόχι της Πάρνηθας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Μετόχι, στην προσπάθειά του να κατασβήσει την φωτιά. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και τον παρέλαβε.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στην ουρά της φωτιάς 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.

Recommended For You

About the Author: efoni