Αλέξης Χαρίτσης: «Θα δούμε αν θα είμαι ο επικεφαλής, ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στην απαξίωση»

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη (23/11) ο ανεξάρτητος –πλέον– βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Χαρίτσης, περιγράφοντας την επόμενη ημέρα τόσο στο κόμμα όσο και στο τι θα γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11».

Ο Αλέξης Χαρίτσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Θα το δούμε, θα το συζητήσουμε, δεν προέχει η διανομή των ρόλων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ομάδας Αχτσιόγλου που αποχώρησε σήμερα από το κόμμα.

Ωστόσο, όπως είπε, «δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς πρώτος μας στόχος είναι να συγκροτήσουμε ΚΟ και μετά θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα».

Αλέξης Χαρίτσης: «Δεν είμαστε περαστικοί στο κόμμα»

Ο Αλέξης Χαρίτσης, συνεχίζοντας, ανέδειξε τις θυσίες που έκαναν αυτός και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του κόμματος. «Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα, στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια».

Διευκρίνισε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση», προσθέτοντας πως «απέναντί μας έχουμε μία κυβέρνηση της δεξίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της» συμπλήρωσε.

«Είναι σεβαστή η επιλογή του, εμείς σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σεβόσμαστε τις επιτυχίες της κυβέρνησής του  οι οποίες δείχνουν και τον δρόμο στον οποίο θα πορευθούμε… Απο εκεί και πέρα το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον» κατέληξε σχετικά

Recommended For You

About the Author: efoni