Αλέξης Κούγιας: Aναλαμβάνει την εκπροσώπηση του Δημήτρη Λιγνάδη υπό μία βασική προϋπόθεση

Το απόγευμα της Δευτέρας (22.02) ο κ. Κούγιας μετέβη στη ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του κ. Λιγνάδη κ. Νίκο Γεωργουλέα, όπου επισκέφθηκε τον γνωστό ηθοποιό.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Κούγιας, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του κ. Λιγνάδη και τις επόμενες ώρες θα έχει στα χέρια του τη δικογραφία. Ο γνωστός ποινικολόγος θα ζητήσει μεταφορά της ημέρας της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανακοίνωση:

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00. Εναντίον του υπάρχουν κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην επαφή του με τον σκηνοθέτη. «Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», επισήμανε και τόνισε, πως δεν έχει πειστεί για την αθωότητά του.

Στη συνομιλία που είχαν οι δυο τους στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την απολογία του την προσεχή Τετάρτη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε στον συνήγορό του ότι «η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν» και όχι οι δεκάδες καταγγελίες που εκκρεμούν εναντίον του, ενώ δήλωσε «απολύτως αθώος για όλα».

Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στον γνωστό ποινικολόγο, πως η 40χρονη, η κατάθεση της οποίας αποτέλεσε καταλύτη στη σύλληψή του, είναι «αναξιόπιστη».

Ακόμη, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε, πως θα μελετήσει τη δικογραφία και θα συναντηθεί εκ νέου με τον πελάτη του, αλλά και πως δεν θα τον υπερασπιστεί, στην περίπτωση που δεν πειστεί πως είναι αθώος. «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ», είπε.

«Θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης»

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά. Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ακόμη, μίλησε με δεικτικό τρόπο και για τις ενέργειες του συναδέλφου του Νίκου Γεωργουλέα, με τον οποίο θα αναλάβουν από κοινού την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης.

«Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο»

Σχετικά με τη διαδικασία βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο γνωστός ποινικολόγος ανάφερε πως «η Δικαιοσύνη έχει κανόνες».

«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων για πολιτικά οφέλη, κινδυνεύουμε όλοι μας», συνέχισε ο ποινικολόγος και ανέφερε ότι οι δικηγόροι: «είμαστε για να βοηθούμε τη δικαιοσύνη και όχι να βγάζουμε αποφάσεις».

«Υποχρεωτική η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης δικαστικά, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «θα διαταχθεί οπωσδήποτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την ανακρίτρια», και επισήμανε τη σημασία της δίκαιης δίκης για τον ηθοποιό – σκηνοθέτη.

«Να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Recommended For You

About the Author: efoni