Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των μεταλλίων

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής προχωρά η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. 

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά την κηδεία και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αποφάσισε μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία για τα δυο ολυμπιακά μετάλλια του Νικολαΐδη (αμφότερα αργυρά από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και του Πεκίνου) να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης. Και αυτό, διότι οι καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο νησί συνέπεσαν με το τελευταίο «αντίο» που είπαν στον Ολυμπιονίκη οι δικοί του άνθρωποι. Επιπλέον, η οικογένεια με αυτόν τον τρόπο θέλει να βρεθεί έστω και συμβολικά στο πλευρό των συγγενών των δυο θυμάτων της κακοκαιρίας που περνούν την δική τους δοκιμασία.

Εκτός όμως από τα μετάλλια του Νικολαΐδη, στην ίδια δημοπρασία θα συμπεριληφθεί, όπως έγινε γνωστό, και η δάδα από τη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ που είχε δωρίσει ο Ολυμπιονίκης στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος τον είχε επισκεφτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας που έκανε το πρώτο του χειρουργείο, πριν από περίπου 1,5 χρόνο, στο ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας με την υγεία του. Όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του, μαζί με αυτή τη δάδα, θα προσφερθούν και οι άλλες δυο που είχε στη συλλογή του, από τις Ολυμπιάδες σε Λονδίνο και Πεκίνο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διάθεσή τους, θα παραχωρηθούν σε ιδρύματα που ασχολούνται με την καταπολέμηση του καρκίνου και δη του παιδικού.

Recommended For You

About the Author: efoni