Ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠ Υγείας από τον Δήμο Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία μιας νέας κοινωνικής δομής για τους δημότες του, του ΚΕΠ Υγείας Διονύσου,  σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο αυτοματοποιημένο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα εξέτασης του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν την πορεία διατήρησης της υγείας των πολιτών. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο ΠΟΥ για την ηλικία και το φύλο τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου η εφαρμογή υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους.

Τα οκτώ νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι: ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το  μελάνωμα και η κατάθλιψη. Επίσης, στο πλαίσιο της πανδημίας στο προφίλ των πολιτών  έχουν προστεθεί χρήσιμες πληροφορίες για τη νόσο COVID-19.

Η εγγραφή στο ΚΕΠ Υγείας πραγματοποιείται δωρεάν από τους δημότες μέσα από το σύνδεσμο  https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το  ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, στον Άγιο Στέφανο, στον τηλεφωνικό αριθμό  210 6217830 ή εναλλακτικά στο email: kepygeias@dionysos.gr

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας τόνισε:

«Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες για όλους τους συμπολίτες μας. Η ίδρυση και λειτουργία νέου ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Διονύσου, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών μας και η διευκόλυνση της πραγματοποίησης προληπτικών εξετάσεων για τα 8 κύρια νοσήματα που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όχι  μόνο. Γι’αυτό το λόγο θέλω να προτρέψω όλους τους πολίτες να εγγραφούν στη δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχεται από σήμερα και η οποία αποσκοπεί στην έγκαιρη παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους. Η πρόληψη ως γνωστόν σώζει! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, οι οποίοι εργάστηκαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορεί να λειτουργεί σήμερα το ΚΕΠ Υγείας».

Δείτε χρήσιμα βίντεο με πληροφορίες για τα ΚΕΠ Υγείας στο σύνδεσμο: https://bit.ly/36JkMjL

Recommended For You

About the Author: efoni