Έρχεται νέα έκδοση του εμβολίου που αποθηκεύεται σε κανονικούς καταψύκτες

Η Pfizer δουλεύει πάνω σε μια «νέα έκδοση» του εμβολίου της για τον κορονοϊό, που θα μπορεί να αποθηκεύεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά, στο Axios, κατά τη διάρκεια virtual εκδήλωσης την Τετάρτη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου πως ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκστρατείες εμβολιασμού είναι η διασφάλιση δυνατοτήτων αποθήκευσης σε επαρκώς χαμηλές θερμοκρασίες για τα εμβόλια.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή η αποθήκευση γίνεται στους -70 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο «θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από δύο εβδομάδες σε κανονικό ψυγείο» είπε, προσθέτοντας πως η Pfizer ήδη έχει κάποια δεδομένα που υποδεικνύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να αντέξει έναν μήνα σε κανονικό καταψύκτη. «Αυτή είναι σημαντική εξέλιξη, καθώς παρέχει μεγάλη ευελιξία» για εργαζόμενους στην υγεία που διαχειρίζονται το εν λόγω εμβόλιο, πρόσθεσε.

«Ωστόσο εργαζόμαστε ήδη πάνω σε μια νέα έκδοση αυτού του εμβολίου που θα είναι έτοιμο προς χρήση, οπότε δεν χρειάζεται ανασύνθεσή του, δεν χρειάζεται αραίωσή του…και αυτό το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και έξι μήνες σε κανονικό καταψύκτη».

Όπως πρόσθεσε, ήταν «αρκετά βέβαιος» πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει «αρκετά σύντομα».

Recommended For You

About the Author: efoni