Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Στα λευκά έχει ντυθεί η Πάρνηθα, τη στιγμή που ο υδράργυρος παρουσιάζει πτώση και οι απόψεις των μετεωρολόγων σχετικά με την ένταση του χιονιά διίστανται.

Αντικρούοντας τις προβλέψεις για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος σε χθεσινή του ανάρτηση γνωστοποίησε τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική. Όπως εκτιμάται, χιόνια δεν θα δούμε στην Αττική, αντιθέτως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου η θερμοκρασία δείχνει να ανεβαίνει, αγγίζοντας τοπικά έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

5794824
5794828
5794838

 

«Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει έντονη κινητικότητα για χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οπλιστείτε με υπομονή γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κυλήσουν με περισσότερο κρύο από τα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ από την Κυριακή και για αρκετές ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για χιόνια και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Κυριακή ,όπου θα πνέουν και θυελλώδεις βοριάδες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την ίδια ημέρα τα χιόνια φαίνεται να πολιορκούν την Εύβοια και τα βόρεια προάστια της Αττικής και σε χαμηλά υψόμετρα. Να τονίσω ότι η πρόγνωση για την Εύβοια και την Αττική παρουσιάζει μεγάλη ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ενδεχομένως να αλλάξει».

5794873
5794844
5794874
5794875
5794881

Από την πλευρά του, και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για τον χιονιά, ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

5794882
5794883
5794885

 

Recommended For You

About the Author: efoni