Έλον Μασκ: Δέχεται να εξαγοράσει το Twitter, αλλά δεν δίνει πάνω από 44 δισ. δολάρια

Ο Έλον Μασκ πρότεινε στο Twitter την εξαγορά της εταιρείας για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, βάζοντας τέλος στη διαμάχη των δύο πλευρών που συνεχίζεται εδώ και μήνες. Αυτό είναι το ποσό που είχε προτείνει αρχικά για κάθε μετοχή – ή συνολικά 44 δισ. δολάρια.

Σε επιστολή του στην εταιρεία, όπως ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την ενημερώνει ότι θα προχωρήσουν τα σχέδιά του για την εξαγορά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, η τιμή της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκε ως και 18%, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ο Μασκ είχε προτείνει τον Απρίλιο την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου για 44 δισ. δολάρια. Ωστόσο γρήγορα άλλαξε γνώμη και απέσυρε την πρότασή του, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις ανεπαρκείς πληροφορίες που του έδωσε το Twitter για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Το Twitter προσέφυγε στην αμερικανική Δικαιοσύνη ζητώντας να προχωρήσει η εξαγορά, όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει οι δύο πλευρές, και να καταβληθεί η ρήτρα για την περίπτωση αποχώρησης ενός από τα δύο μέρη.

Η δίκη θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στην Πολιτεία του Ντελαγουέρ. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, είναι πιθανό ότι η νομική διαμάχη θα λήξει.

Εν τω μεταξύ, με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Μασκ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 9 δολάρια ανά μετοχή, αν και παραμένει 2% πάνω από το άνοιγμα.

Recommended For You

About the Author: efoni