Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

Να προχωρήσει στη χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα προσφέροντας βαθιά οικονομική «ανάσα» σε συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο σταθμίζει όλα τα δεδομένα για δοθεί αυτή η νέα επιταγή ακρίβειας η οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 300 ευρώ.

Μάλιστα έαν το μέτρο τελικά τεθεί σε λειτουργία δεν θα αφορά μόνο ευάλωτους και συνταξιούχους αλλά δικαιούχοι θα είναι επίσης όσοι λαμβάνουν αναπηρικό επίδομα, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού

Πρόκειται δηλαδή για 2,3 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενώ «οδοδείκτη» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει και ο τρόπος που δόθηκε η επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Δηλαδή σχετικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ισχύσει το ανώτατο όριο των 9.600 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, δηλαδή σύνταξη μεχρί 800 ευρώ τον μήνα για να λάβει κάποιος το επίδομα.

 

Παράλληλα απαιτείται ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.800 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ.

Πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων, σύμφωνα με το MΕGA είναι η 7η Απριλίου.

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Η πρώτη αντίδραση Σταϊκούρα

Σχετικά με το έκτακτο δώρο Πάσχα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε αφήσει ένα ανοιχτό «παράθυρο» μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όπως φαίνεται, αρχίζει και δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσφατες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός, ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

Το σχόλιο Χατζηδάκη

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το μέτρο ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τελικές αποφάσεις.

«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .

Recommended For You

About the Author: efoni