Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιοι σκότωσαν την Καρολάιν; Αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Σε περίπου 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019 – 2021 στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με Τα Νέα, για να διαλευκάνει την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Οι Αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια.

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε σοκ ακόμα και στους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων.

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα περιστατικά που πρόκειται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των στελεχών της Ασφάλειας, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι ληστεία που διεπράχθη τον Δεκέμβριο στο Χαλάνδρι, σε σπίτι όπου διέμεναν ένα ανδρόγυνο και η κόρη τους. Επιδεικνύοντας αγριότητα ανάλογη με αυτή που χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές του χθεσινού φονικού στα Γλυκά Νερά, οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, είχαν κατεβάσει έντρομη τη γυναίκα στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν, ενώ για να την εξαναγκάσουν να τους πει πού είχε κρυμμένα χρήματα είχαν απειλήσει με μαχαίρι την κόρη της.

Οι δύο ομάδες που έχουν συγκροτηθεί

Ειδική ομάδα που αποτελείται από 20 έμπειρους αστυνομικούς έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τη σύλληψη των κακοποιών.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μία δεύτερη ομάδα δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών.

Η δεύτερη ομάδα θα ασχοληθεί με το άνοιγμα παλιών φακέλων που αφορούν σε βίαιες ληστείες του παρελθόντος. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που μπορεί να συνδέουν τους δολοφόνους στα Γλυκά Νερά με παλιότερες επιθέσεις.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κουκουλοφόροι, αφού έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας, παραβίασαν το παράθυρο του υπογείου, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας όπου κοιμόταν η άτυχη νεαρή με τον σύζυγό της και το μωρό τους.

Προηγουμένως είχαν στραγγαλίσει το σκυλί της οικογένειας στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Στο υπνοδωμάτιο έδεσαν πισθάγκωνα την 20χρονη και προκάλεσαν το θάνατο διά ασφυξίας με μαξιλάρι, πιθανότατα επειδή φώναζε.

Στη συνέχεια ο άνδρας που ήταν δεμένος κατάφερε να βρει το κινητό και να καλέσει την αστυνομία, μάλιστα όπως είπε οι δράστες έστρεψαν το όπλο ακόμα και στο μωρό.

Recommended For You

About the Author: efoni