Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες, o «κοντός» και τα αναπάντητα ερωτήματα

Σε διαρκή αναζήτηση νέων στοιχείων για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά βρίσκονται οι αρχές, που εδώ και 12 ημέρες επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν στο προσκήνιο, η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχημάτισε σκίτσο του «κοντού», όπως περιγράφεται, δολοφόνου της άτυχης κοπέλας, έπειτα από περιγραφές του συζύγου του, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι η εικόνα που σχεδιάστηκε παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με όσα ήταν σε θέση να δει όσο βρισκόταν δεμένος.

Κατά πληροφορίες, η λίστα των υπόπτων έχει περιοριστεί πέριξ στα 30 άτομα, με τον πυρήνα των ερευνών να παραμένει ως επί το πλείστον σε σεσημασμένους κακοποιούς.

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και αρκετά «ορφανά» δείγματα DNA στη σοφίτα του σπιτιού, όπου δολοφονήθηκε η 20χρονη. Προσώρας, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε κάποιο σημαντικό στοιχείο από την εξέτασή τους, όπως άλλωστε και από τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας, σχετικά με ύποπτα οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας.

Το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η υπόθεση έχει πολλά ερωτήματα, ενώ κράτησε χαμηλά τον πήχυ όσον αφορά το προαναφερθέν σκίτσο.

«Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό με το σκίτσο. Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοια σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν. Άρα δεν έχω ελπίδα από το σκίτσο. Σημαντικό στοιχείο είναι ο τόπος του εγκλήματος. Εκεί είναι το ζητούμενο αν υπάρχει DNA. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ληστεία μετά φόνου. Το πώς έδρασαν οι δράστες, ο χρόνος που έμειναν μέσα στην κατοικία» σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

«Μόλις έλυσαν τον 32χρονο, άρχισε να κλαίει δίπλα στην Κάρολαϊν»

«Το μωρό ήταν πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στην μαμά. Ο δολοφόνος δολοφόνησε την 20χρονη ενώ ήταν το μωράκι δίπλα. Εκτός εάν την δολοφόνησαν και το έβαλαν μετά δίπλα της το μωράκι. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Προσπαθείς να κάνεις εικόνα τις σκηνές που διαδραματίστηκαν εκεί» πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε, ότι μόλις οι αστυνομικοί έλυσαν τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν, αυτός σηκώθηκε και άρχισε να κλαίει δίπλα στην γυναίκα του, ενώ μετά πήρε αγκαλιά το μωρό του.

Διεύρυνση του πεδίου των ερευνών

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες έχει διευρύνει το πεδίο των ερευνών, αναζητώντας απαντήσεις.

Η κεντρική, σχεδόν εδραιωμένη εκδοχή στο μυαλό όλων όσοι χειρίζονται την υπόθεση ήταν πως οι δράστες προέρχονται από το χώρο των «σκληρών» ποινικών καταδίκων.

Την πεποίθηση αυτή προέδιδαν άλλωστε τρεις συγκεκριμένες κινήσεις:

Πρώτον, η επικήρυξη με 300.000 ευρώ των δραστών, η οποία στόχευε στην άντληση πληροφοριών από τον συγκεκριμένο χώρο των ποινικών, ο οποίος θεωρείται γενικά ευάλωτος σε τέτοιου είδους «διεμβολισμό».

Δεύτερον, το αίτημα που υπεβλήθη προς τα σωφρονιστικά καταστήματα να παραδώσουν ονόματα «σκληρών ποινικών» που αποφυλακίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που οδήγησε σε μία λίστα 100 ατόμων και μία άλλη, βραχύτερη, με ακόμη 30 που θεωρούνται «μάχιμοι».

Τρίτον, η διερεύνηση 20 βίαιων ληστειών από το 2020 έως σήμερα που έδειχναν να μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σε μια προσπάθεια να συσχετισθούν ομοιότητες ενεργειών και πιθανοί δράστες.

Ωστόσο, παραμένουν και αρκετά θολά σημεία τα οποία μένουν αναπάντητα:

Πρώτον, το γεγονός ότι η κάμερα στο εσωτερικό του σπιτιού δεν καταστράφηκε κατά την σχεδόν πάγια πρακτική των δραστών αλλά, αντιθέτως, της είχε αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης, κίνηση που δεν θεωρείται συνηθισμένη.

Δεύτερον, προβληματισμό για τον τρόπο που κινήθηκαν οι δράστες προκαλούν οι πληροφορίες ότι η κοπέλα δεν είχε πάνω της ίχνη προηγηθείσης πάλης κάτι που θα παρέπεμπε σε επείγουσα ανάγκη να αμυνθεί.

Στο κενό έπεσαν επίσης οι προσπάθειες να εντοπιστεί ξένο γενετικό υλικό στην ταινία με την οποία οι δράστες τύλιξαν το πρόσωπο του 32χρονου πιλότου αφήνοντας, προφανώς μέσα στη σπουδή τους, ακάλυπτο το μάτι του.

Τέλος η επιλογή των δραστών να δέσουν με σχοινί τα χέρια και τα πόδια του 32χρονου συζύγου αλλά να ακινητοποιήσουν με ρούχα την 20χρονη καθιστά ακόμη πιο θολό το τοπίο της εξιχνίασης. Μπροστά σε αυτό το τοπίο η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει και νέα σενάρια προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ταυτότητα, τα κίνητρα και τις πρακτικές των δραστών.

Recommended For You

About the Author: efoni