Έγκλημα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του Γεωργιανού

Στο συμπέρασμα ότι ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο, στην προσπάθειά του να διαφύγει παράνομα από την Ελλάδα, δεν συνδέεται με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, φαίνεται ότι κατέληξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο και «ξεσκόνισε», όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικές πηγές, το παρελθόν του. Ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σύνδεσής του με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Οι Αρχές είχαν το γενετικό του υλικό, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιο dna από τον τόπο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Επίσης, δεν στάθηκε δυνατή η αναγνώρισή του από τον 33χρονο σύζυγο της 20χρονης Καρολάιν. Ο Γεωργιανός οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μόνο ως κατηγορούμενος για ληστεία που είχε διαπράξει τον περασμένο Μάρτιο στο Πικέρμι.

Δεν είναι τυχαίο που η Αστυνομία διέψευσε χθες το βράδυ τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξετάζει υπόπτους για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι: πληροφορίες που διακινούνται στα Μέσα, με πιθανούς υπόπτους στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός ταυτοποιήθηκε για ληστεία που είχε γίνει σε σπίτι στο Πικέρμι στις 5 Μαρτίου 2021, όταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και η οικιακή βοηθός τους είχαν πέσει θύμα βασανισμού από πέντε κακοποιούς (ανάμεσά τους ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο).

Οι αστυνομικοί εστιάζουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε μία λίστα που έχουν καταρτίσει με ποινικούς, οι οποίοι έχουν μπει στον κύκλο υπόπτων. Πρόκειται για κακοποιούς, μέλη σκληρών συμμοριών με παρελθόν βίαιων επιθέσεων σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν «φως» από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή όπου βρίσκεται η μεζονέτα της οικογένειας.

Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.00 το πρωί και διέφυγαν περίπου στις 6.00 το πρωί. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν κατά πόσο οι κακοποιοί ήταν στην περιοχή και κάποιες ώρες πριν την επίθεση, στο πλαίσιο κατόπτευσης του χώρου.

Οι σαρώσεις γίνονται για τον εντοπισμό σημάτων κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Σύμμαχος των Αρχών για να βρεθούν τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί είχαν πάνω τους κινητά τηλέφωνα (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά είναι καταχωρημένα στα πραγματικά τους στοιχεία).

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των κακοποιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής, κοντά στη μεζονέτα του ζευγαριού, κατέγραψε ύποπτο άτομο να κινείται στην οδό Παναγούλη.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το άτομο αυτό μπορεί να είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει σχηματίσει το προφίλ των δολοφόνων. Οι δύο ένοπλοι, σύμφωνα με τις περιγραφές, είχαν ύψος περίπου 1,80 και ήταν αδύνατοι, ενώ ο τρίτος είχε ύψος περίπου 1,70 και ήταν ευτραφής. Οι δύο κρατούσαν πιστόλια, ενώ ο τρίτος ήταν αυτός που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν.

 

Recommended For You

About the Author: efoni