Άρση lockdown: Ανοίγουν σήμερα τα ΟΠΑΠ Play – Τι ακολουθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου

Χωρίς πισωγυρίσματα συνεχίζεται η άρση του lockdown με προσθήκη σήμερα, Δευτέρα, το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΠΑΠ Play.

Θα ακολουθήσουν συναυλίες και ζωντανά θεάματα σε ανοιχτούς χώρους και γυμναστήρια ενώ στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν και γάμοι με έως και 100 καλεσμένους.

Συγκεκριμένα:

Στις 28 Μαΐου 2021 θα αρχίσουν ξανά τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους (θέατρα, συναυλίες κλπ.), ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για δεξιώσεις, γάμους, βαπτίσεις κλπ.

Στις 31 Μαΐου 2021 αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα.

Από τις αρχές Ιουνίου οι γάμοι θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με όριο τα 100 άτομα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος θα πραγματοποιούνται γάμοι, βαφτίσια και δεξιώσεις, ενώ για τις πρώτες δύο κατηγορίες θα επιτρέπονται έως και 100 άτομα μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

«Στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Recommended For You

About the Author: efoni