Άρση μέτρων: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για catering, μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά αύξηση των ατόμων για τα catering, μουσική στην εστίαση και μείωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με ζυγισμένα βήματα η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και στην άρση των περιορισμών του lockdown που έχουν απομείνει.

Με βασικό όπλο την επιτάχυνση των εμβολιασμών που έσπασαν το φράγμα των 5.000.000 και σύμμαχο τα self test, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν πως έως το τέλος Ιουνίου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς τότε εκτιμάται πως θα έχει οικοδομηθεί ένα ικανό τείχος ανοσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την αποκλιμάκωση της πανδημίας το υπουργείο Ανάπτυξης την Παρασκευή στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να αυξηθεί το όριο των 100 ατόμων στα catering.

Επίσης επί τάπητος θα τεθεί και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5 π.μ. που ισχύει σήμερα.

Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Επιτροπή των Ειδικών, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Πάντως οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Για τα catering και τις δεξιώσεις όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης «αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα», ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50% -70%, εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του Ιουνίου γιατί τότε αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Recommended For You

About the Author: efoni