Άρση μέτρων: Προς επέκταση το ωράριο κυκλοφορίας – Τι θα γίνει με μουσεία, σινεμά, συναυλίες

Βήμα – βήμα θα συνεχιστεί η χαλάρωση των μέτρων του lockdown, με την κυβέρνηση να έχει στο τραπέζι τον οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα της άρσης των περιορισμών.

Από Δευτέρα ανοίγουν ξανά σχολεία, φροντιστήρια και δικαστήρια, ενώ το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα κάνουν και οι οργανωμένες πλαζ. Παράλληλα, η κυβέρνηση καταθέτει στους ειδικούς και σχέδιο επανεκκίνησης του πολιτισμού, αρχής γενομένης από το άνοιγμα των μουσείων.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή (6/5) με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Μαυρομανωλάκη, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα όποια βήματα γίνονται με δύο βασικά εργαλεία για το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Αυτά είναι τα self test και οι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει:

Άνοιγμα μουσείων 14 Μαΐου,
Άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Για την ίδια μέρα υπάρχει και η σκέψη για κατάργηση του SMS με βάση και την επιδημιολογική εικόνα,
17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Επανέρχεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετείται χρονικά στις 20 – 24 Μαΐου,
Τα θερινά σινεμά υπολογίζονται γύρω στις 21/5,
Για τις 28 Μαΐου υπάρχει η σκέψη είναι να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους.
Παράλληλα, στο τραπέζι είναι η επέκταση του ωραρίου μετά τις 23:00, που ισχύει τώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε την Πέμπτη πως το θέμα των SMS «θα επαναξιολογηθεί και με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, σταδιακώς θα απεμπλακούμε και από την αποστολή των μηνυμάτων. Η εκτίμηση είναι ότι από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια σταδιακή άμβλυνση σε ό,τι αφορά την αποστολή του μηνύματος».

Recommended For You

About the Author: efoni