«Άδειασμα» Οικονόμου σε Πατούλη και Στυλιανίδη για την διαχείριση της κακοκαιρίας

Αιχμές στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον υπουργό κλιματικής κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη άφησε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.\

Μιλώντας στον ALPHA αφού ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη σημείωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Nωρίτερα, μιλώντας στο Μέγκα ανέφερε ότι « εκείνο που πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια είναι ότι το στοίχημα της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού είναι ένα στοίχημα που χρειάζεται περισσότερα χρόνο και σχεδιασμό, αλλά και άλλα πράγματα- η υπογειοποίηση των καλωδίων πχ, απαιτεί χρόνο».

«Το εύκολο είναι να πεις ότι φταίει κάποιος. Υπάρχει συνολικότερο ζήτημα οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, και πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο». σημείωσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και από όσους εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται» και ανέφερε ότι η ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος, «μας πληγώνει και μας προσβάλει όλους» ενώ αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν.

Χαρακτήρισε δίκαιη την αγανάκτηση του κόσμου και είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δυσκολία να αναλαμβάνει και να αποδίδει ευθύνες» ενώ προσέθεσε ότι «δεν υπήρχε πρόγνωση για τέτοιας έντασης και σφοδρότητας φαινόμενα».

«Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις με αποτέλεσμα να μην κηρυχθεί καθολική αργία η Δευτέρα. Δεν υπήρχε πρόγνωση που να δικαιολογεί και να επιβάλει από το πρωί της Δευτέρας τη λήψη μέτρων που πήραμε για σήμερα» είπε ο κ.Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποκλεισμένων δρόμων είπε ότι «κάθε δρόμος έχει και υπεύθυνο, και οι αρρυθμίες πρέπει να αξιολογηθούν, και να αξιολογήσουν όλοι την αποτελεσματικότητά τους».

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν με κάποια δρομολόγια τρένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εκτός από τις αδυναμίες του κράτους, και ιδιωτικές εταιρείες αποδείχθηκε ότι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πίεση, και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο». Όπως είπε θα υπάρξει διερεύνηση για καταλογισμό ευθυνών και κυρώσεων, γιατί υπήρξαν πράγματα που δούλεψαν και πράγματα που δεν δούλεψαν.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση των ζημιών, της ηλεκτροδότησης, καθώς και η μεταφορά όσων βρίσκονται αποκλεισμένοι στους δρόμους με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι επρόκειτο για «φαινόμενο που δυστυχώς δημιούργησε προβλήματα που ξεπέρασαν τους σχεδιασμούς, με ευθύνες συγκεκριμένες σε κάθε επίπεδο».

Recommended For You

About the Author: efoni