Άγιοι Αναργύροι: Ο φρουρός του ΑΤ δεν είχε οπτική τη στιγμή της δολοφονίας, λέει η δικηγόρος του

Σε δηλώσεις προχώρησε η δικηγόρος του φρουρού ο οποίος είχε βάρδια στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4) έξω από το οποίο ο 39χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε την 28χρονη Κυριακή.

Όπως είπε η Σταματία Μάρκου, η δολοφονία έγινε από την πλευρά που δεν είχε οπτική επαφή ο φρουρός.

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό μου μετέφερε από την πρώτη στιγμή είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όταν υπέπεσε στην αντίληψή του αυτό που είχε συμβεί ήταν ήδη αργά. Με την κίνησή του αφόπλισε τον δράστη διότι κρατούσε ακόμα το μαχαίρι και ήταν έτοιμος να επιτεθεί και σε άλλους. Τουλάχιστον αυτή τη διάθεση έδειχνε. Ενώπιόν του αυτοτραυματίστηκε. Το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου βρισκόταν ο εντολέας μου, στην πρόσοψη του αστυνομικού μεγάρου. Ξεκάθαρα ο δράστης είχε στήσει καρτέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος, μιλώντας στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν είχε δεχτεί ποτέ την ενοχή του για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Από το σημείο που βρισκόταν, είναι αδύνατον να έχει αντίληψη ότι κάποιος έχει στήσει καρτέρι σε ένα άλλο άτομο, ότι φέρει μαχαίρι πάνω του και ότι έχει πρόθεση να σκοτώσει. Είναι αδύνατον. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό σαν να είναι ύποπτος τέλεσης πράξης; Η πρόθεση του δράστη δεν είχε εκδηλωθεί ώστε να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι είχε σκόπο να αφαιρέσει ζωή. Της επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας που ερχόταν προς το τμήμα και την ώρα που την έβλεπε δεν είχε αντιληφθεί ότι της είχε επιτεθεί πισώπλατα».

Recommended For You

About the Author: efoni