Φωτιά: Στις φλόγες η Ανατολική Αττική – Εκκενώνονται σπίτια

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (09/09) η Ανατολική Αττική καθώς Νέα Μάκρη, Καλύβια και Βουτζάς δίνουν μάχη με την φωτιά – Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ανάβυσσο.

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Ανάβυσσο έφτασαν οι φλόγες από τη φωτιά που συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09) σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε.

Λόγω της φωτιάς εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού στο Facebook.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Open ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε», ανέφερε.

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στα Καλύβια.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Νέο μήνυμα έστειλε λίγο μετά τις 16:45 το απόγευμα της Τετάρτης (09/09) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στους κατοίκους της Αναβύσσου, καλώντας τους να εκκενώσουν την περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.»

Φωτιά ΤΩΡΑ: Επιστολή δημάρχου Σαρωνικού στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ζητά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ζητά από τους αρμόδιους φορείς να κηρυχτεί ο Δήμος Σαρωνικού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι και έχει κατακάψει τεράστιες εκτάσεις, χορτολοβαδικές, δασικές και σπίτια.

Έχουμε ζητήσει να εκκενωθούν: Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια και οι οικισμοί Όλυμπος, Φέριζα, Άγιος Παντελεήμονας, Δροσιά, Αγιασμόθι, Βαλμάς, ενώ η φωτιά κατευθύνεται στον κυρίως οικισμό της Αναβύσσου και προς την Παλαιά Φώκαια».

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στάχτη δεκάδες στρέμματα στη Νέα Μάκρη

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Διονύσου και σύντομα ξέφυγε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι αρχικά δέχθηκε κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο αλλά δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το ίδιο περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

 


Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι:

  • στη λεωφ. Διονύσου από το ύψος του Άγιου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη
  • στη λεωφ. Διονύσου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρου Θεόφιλου Καΐρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη
  • στη λεωφ. Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.

Όσοι μένουν κοντά στην εστία της φωτιάς έχουν αρχίσει να απομακρύνονται.

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μάχη με τις φλόγες και στα Καλύβια

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Recommended For You

About the Author: efoni