Τρόμος στην Ευρώπη – Μακελειό στη Βιέννη από τρομοκρατική επίθεση

Σοκ και πανικός επικράτησε στο κέντρο της Βιέννης, όπου σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας επιθέσεις σε 6 διαφορετικά σημεία της πόλης, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για πολλούς δράστες.

Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην «καρδιά» της Βιέννης, κοντά σε συναγωγή. Τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους και ενώ νεκρός είναι και ένας από τους δράστες που σκόρπισαν τον τρόμο.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Τζιχαντιστής του ISIS ένας από τους δράστες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ περιέγραψε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τον βαριά οπλισμένο άνδρα, ζωσμένο με εκρηκτικά, ο οποίος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πυρά αυστριακών αστυνομικών.

«Ζήσαμε χθες βράδυ μια επίθεση από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη», είπε ο Νίχαμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως επρόκειτο περί «συμπαθούντα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για ευρήματα.

«Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου.

Recommended For You

About the Author: efoni