Νομοσχέδιο ψηφιακής διακυβέρνησης: Ψηφίστηκε με σαρωτική πλειοψηφία

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση. «Υπέρ» ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενώ «κατά» ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Μετά την ψήφιση του νόμου με 275 ΝΑΙ ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρικάκης έγραψε στο Twitter του: «Η ψήφιση του Νόμου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες με 275 θετικές ψήφους επί της αρχής αποτελεί πράξη αναγνώρισης όσων έχουν γίνει και όσων πρέπει να γίνουν. Είναι δήλωση της πρόθεσης να τρέξει η χώρα με ταχύτητα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση».

Υπερψηφίστηκαν επίσης «κατά πλειοψηφία» τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς και η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη «λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19»

Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκε η ΝΔ, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25, ενώ ΚΚΕ και ΚΙΝΑλ καταψήφισαν.

Υπερψηφίστηκε ακόμη η τροπολογία με τίτλο «1. Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής 2. Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3. Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων 4. Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας».

«Η δημοπράτηση του φάσματος 5G θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, αναφερόμενος στη δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι, όπως επεσήμανε από το βήμα της Βουλής: «Μόλις μια βδομάδα μετά τις εκλογές ακυρώσατε τον καθόλα άρτιο διαγωνισμό για τις ταυτότητες, χωρίς ενστάσεις, που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον επαναπροκηρύξατε. Βάλατε φωτογραφικούς όρους και υπονομεύσατε τον ανταγωνισμό και πράγματι, όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι τελικές προσφορές είναι ελάχιστες».

 

Recommended For You

About the Author: efoni