Κύπρος: Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Με 14.287 ψήφους, ήτοι ποσοστό 69,18%, η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Δημήτρης Δημητρίου έλαβε 6.365 ψήφους, που ισοδυναμεί με ποσοστό 30.82%.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπή, Ξένια Κωνσταντίνου, στην έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική συνέλευση ψήφισαν 20.734 μέλη, ποσοστό 40,9% των μελών του ΔΗΣΥ. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 20.652, άκυρα 53, λευκά 29. Η Αννίτα Δημητρίου έλαβε 14.287 ψήφους και ο Δημήτρης Δημητρίου 6.365.

 

Τα συγχαρητήρια και τη στήριξή του εξέφρασε στην Αννίτα Δημητρίου, για την εκλογή της στην Προεδρία του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του ΕΚΛ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι προσβλέπει σε μια συνεργασία με την κ. Δημητρίου σε θέματα που αφορούν τις Ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η ενεργειακή ασφάλεια.

«Ο μόνος νικητής ο Δημοκρατικός Συναγερμός»

Μήνυμα ενότητας για έναν ενωμένο και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό, έστειλε στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έχοντας δίπλα της τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ανθυποψήφιό της, Δημήτρη Δημητρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου.

Η κ. Δημητρίου είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Δημητρίου λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, που την ανέδειξε νικήτρια με ποσοστό 69,15%. Το 41% των εγγεγραμμένων μελών του ΔΗΣΥ που συμμετείχαν στην διαδικασία εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του κόμματος.

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος κι ισχυρός», ήταν η πρώτη φράση της κ. Δημητρίου. «Μαζί θα πορευτούμε στη συνέχεια, ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές, στα πολιτικά δρώμενα». Ευχαρίστησε από την καρδιά της «τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε κι έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλες κι όλοι μαζί, με αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το όραμα για το αύριο κι έτσι θα προχωρήσουμε».

Η προσέλευση ήταν αθρόα και δόθηκε ισχυρό μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούν και στη συνέχεια, πρόσθεσε. «Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμια από εσάς».

Recommended For You

About the Author: efoni