Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον Ιανό»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία και μάλιστα με «πολύ γρήγορες διαδικασίες» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, σήμερα Τρίτη (22/09).

Πριν από την αναχώρησή του από το Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία «Ιανός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εξαγγείλαμε άμεσα μέτρα και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις. Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, ότι η κυβέρνηση με ταχύτητα και αποφασιστικότητα θα σταθεί δίπλα τους. Και θα κάνει ότι χρειάζεται για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναπατήσουν στα πόδια τους, οι αγρότες να αποζημιωθούν και οι επαγγελματίες, κυρίως, οι επαγγελματίες στο κέντρο της Καρδίτσας να έχουν την οικονομική στήριξη ώστε να ξαναβάλουν μπροστά τις δουλειές τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καρδίτσα και τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο Υπουργείο, αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Έχουμε πολλά συνεργεία εδώ».

Και συμπλήρωσε «Από τη στιγμή που έχουμε έκτακτο προσωπικό, παρακαλώ να φέρουμε και άλλο προσωπικό, να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα υπάρχει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, ώστε να κινηθεί ξανά και όλη η τοπική οικονομία».

Recommended For You

About the Author: efoni