Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα – δίπλα σώζουν ζωές»

Με μια ανάρτηση στα τούρκικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά για εικόνες πόνου, τις οποίες διαδέχονται εικόνες ελπίδας. Μιλά για τις εικόνες από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι δύο σεισμοί σε Τουρκία και Συρία και έπειτα για τις συντονισμένες προσπάθειες Ελλήνων και Τούρκων διασωστών για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια.

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο που ακολουθούνται από εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Δείχνουμε τον σεβασμό μας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστικών ομάδων. Έλληνες και Τούρκοι μάχονται πλάι πλάι, μαζί για να σώσουν ζωές. Είμαστε ευγνώμονες για όσα κάνουν».

Νωρίτερα, μιλώντας στο CNN και ερωτώμενος σχετικά με την αποστολή βοήθειας στην Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Αυτές οι στιγμές κρίσης, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν οι σεισμοί. Είχαμε σεισμό το 1999, που στείλαμε βοήθεια, είχαμε στην Ελλάδα και έστειλαν εκείνοι. Βάζουμε στην άκρη τις διαφορές και προσπαθούμε να απαντήσουμε στο επείγον. Βρίσκόμαστε σε σεισμογενές έδαφος Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, έχουμε τις διαφορές μας, αλλά οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

 

Recommended For You

About the Author: efoni