«Κράσαρε» το σύστημα της Webex!Τι απαντά η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τι θα γίνει με τις απουσίες

Η Δευτέρα ήταν η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, ωστόσο χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα της Webex, η οποία κατέρρευσε!

Το μήνυμα που έβγαινε σε πολλούς μαθητές είναι “service unavailable” ή “the site can’t be reached” (δεν υπάρχει πρόσβαση στο site) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα οι μαθητές και να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία. Τα προβλήματα, άρχισαν να καταγράφονται από τις 08.30 το πρωί και μετά. Κάποια παιδιά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε μια από τις πλατφόρμες του δικτύου της Cisco που εξυπηρετεί το Webex, καθώς έπεσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Ωστόσο, όλες οι άλλες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην σύνδεση των μαθητών στην online πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr.

«Στόχος είναι να μην χαθούν διδακτικές ώρες και να μην έχουμε απουσίες μαθητών», είπε  η Σοφία Ζαχαράκη σχολιάζοντας τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός  Παιδείας, τόνισε στο Newsbomb.g πως το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί την εξέλιξη σημειώνοντας πως «οι επαφές με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου όλοι οι μαθητές να μπορούν να συνδεθούν».

Επίσης, ξεκαθαρίζει πως τόσο τα σχολεία όσο και οι ίδιοι οι καθηγητές γνωρίζουν πότε και ποιοι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης. Ωστόσο τονίζει πως και τα ίδια τα παιδιά που αδυνατούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σχολεία τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα και να μην λάβουν απουσία.

«Δεν θέλουμε να χαθούν διδακτικές ώρες», σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας πως αναζητείται ο τρόπος για να διευθετηθεί σύντομα το πρόβλημα. Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και με τους Δήμους της περιφέρειας όπου σημειώνονται και τα περισσότερα περιστατικά αδυναμίας σύνδεσης.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας θα δείξει ελαστικότητα για απουσίες καθώς δεν ήταν λάθος το οποίο οφειλόταν στους μαθητές ενώ αναμένεται και επίσημη τοποθέτηση.

Περίπου 3.000 σχολικές μονάδες και 600.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα κληθούν μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαδικασία της διδασκαλίας, μετά την απόφαση για lockdown, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Recommended For You

About the Author: efoni