Κορονοϊός: Τι θα γίνει το Πάσχα – Οι σκέψεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πολλά… και η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών την Τετάρτη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα δείξουν τον τρόπο με τoν οποίo θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων πριν το Πάσχα.

Οι επιδημιολόγοι της επιτροπής θα παρουσιάσουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, καθώς και τις προβλέψεις για διασωληνωμένους, εισαγωγές, κρούσματα και ιικό φορτίο.

Η κυβερνητική στρατηγική φαίνεται πως αλλάζει με «όπλα» τα self test, τον καλό καιρό και την πορεία των εμβολιασμών, που έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας να νοσούν πιο ελαφρά και να μην χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Έτσι, μετά από μήνες εγκλεισμού, η κυβέρνηση προβεί σε ανακοινώσεις για ένα σταδιακό, μα πάνω απ’ όλα ασφαλές άνοιγμα της χώρας.

Προς το παρόν προκρίνεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, ενδεχομένως στις 5 Απριλίου, ενώ η άρση της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και της μετακίνησης εκτός νομού για Πάσχα θα αποφασιστεί λίγο αργότερα.

Το Πάσχα πλησιάζει και τα σενάρια για το «τι μέλλει γενέσθαι», πληθαίνουν, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν το φετινό Πάσχα θα μας βρει και πάλι στα σπίτια μας ή μετά από δύο χρόνια θα επιστρέψουμε για τον εορτασμό της Λαμπρής στα χωριά μας.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το Πάσχα θα πρέπει να έχει ληφθεί στα μέσα Απριλίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κυβερνητική εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία μιλώντας στο OPEN, είπε σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ότι είναι ακόμα νωρίς. Όπως ανέφερε, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αντίστοιχη ήταν και η επισήμανση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στο MEGA, τόνισε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό. Είναι ένα μέτρο που θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μακάρι να συνδεθούμε όταν θα ψήνουμε στο χωριό το αρνί, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Πέτσας.

Με την σειρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτώμενη για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, με ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού, ανέφερε πως «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη», διευκρινίζοντας πως οι μετακινήσεις πιθανότατα θα ανοίξουν.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν ήδη στην χώρα μας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες σε νησιά.

Recommended For You

About the Author: efoni