Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση σχετικά με την ισχύ των μέτρων για τον κορονοϊό στην εστίαση και ειδικότερα στην επαναφορά της μουσικής και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα.

Εντός της ημέρας, μετά την εισήγηση των ειδικών, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.340 νέα κρούσματα, 673 διασωληνωμένους ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού με 106 νεκρούς.

Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνο μια μικρή άρση μέτρων από την προσεχή Δευτέρα που θα αφορά είτε τη μουσική στην εστίαση είτε τον αριθμό των φιλάθλων στα γήπεδα είτε και των δύο μαζί. Τα υπόλοιπα μέτρα, όμως, που ανακοινώθηκαν πριν τις γιορτές και συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου (ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης, καθολική χρήση μάσκας παντού, τηλεργασία στο 50% κ.α.) φαίνεται ότι θα παραμείνουν μέχρι να μας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος.

 

Σε αυτό το κλίμα εξάλλου ήταν και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, την Δευτέρα όταν ρωτήθηκε σχετικά αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni