Καιρός: «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού βγάζει αύριο Παρασκευή (3/2) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει σύγχυση σχετικά με το τι θα ισχύει τις ερχόμενες ημέρες και αν θα πέσουν ή όχι χιόνια στην Αττική, με τους μετεωρολόγους να διαφωνούν.

Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter, «θα δείτε έκτακτο δελτίο καιρού αύριο».

Γιάννης Καλλιάνος: «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος ζητά να υπάρξει ψυχραιμία καθώς «αύριο θα υπάρξουν οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής».

Αναλυτικά:

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μέχρι και το Σάββατο, για την Αττική, ισχύει ότι σας έχω πει εδώ και μέρες. Ότι δηλαδή δεν περιμένουμε τίποτα από άποψη χιονοπτώσεων και το πολύ το βράδυ του Σαββάτου να χιονίσει στα πολύ ψηλά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Για την Κυριακή υπάρχει ακόμη μια αξιοπερίεργη διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων. Φαίνεται να έρχεται μια σημαντική ψυχρή εισβολή αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες περιοχές ή και σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υποψηφιότητα από την Κυριακή και έπειτα για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα δίνουν οι παρακάτω περιοχές :

– Πήλιο

– Σποράδες

– Εύβοια

– Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική

– Ανατολική Πελοπόννησος

-Νησιά του Αιγαίου

Όμως, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας όπως τόσες ημέρες που φωνάζω ότι δεν θα γίνει τίποτα στην Αττική μέχρι και το Σάββατο και ότι πρόκειται για έναν «μούφα» χιονιά που δήθεν περιμέναμε έως τότε, αύριο Παρασκευή θα σας δώσω τα τελικά στοιχεία για την πιθανή εξέλιξη του καιρού από την Κυριακή και έπειτα».

Σάκης Αρναούτογλου: «Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο»

Από την άλλη, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook επαναλαμβάνει όσα είχε πει τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαββακύριακο (4 με 5 Φεβρουαρίου).

Αναλυτικά: 

«Φίλες και φίλοι καλησπέρα!

Από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας είχα αναφέρει μέσα από το δελτιο καιρού της ΕΡΤ 3 για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαβ/κύριακο 4-5 Φεβρουαρίου (με κάποια σάιτ να αναφέρονται σε κοντρες που ποτέ δεν υφισταντο!)

Τα τελευταια λοιπόν, προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη! Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα!».

Recommended For You

About the Author: efoni