Ιταλία: Τραγωδία απο πτώση τελεφερίκ

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ έξω από τη λίμνη Ματζιόρε, στη βορειοδυτική Ιταλία. Σοβαρά επίσης έχουν τραυματιστεί δύο παιδιά, ηλικίας εννέα και πέντε ετών. Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων, παρακολουθώντας διαρκώς τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Λίγο πριν από την 1 το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως έσπασε κάποιο από τα ατσάλινα σχοινιά. Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα της αστυνομίας για να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου που ονομάζεται Στρέζα καί είναι σε υψόμετρο 1.400 μέτρων βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και στο σημείο έφθασαν άνδρες της αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης καθώς επίσης και ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Κατά την ανάβαση προς το Μοταρόνε, ένα πυροσβεστικό όχημα ανατράπηκε, αλλά κανένας από τους διασώστες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο της τραγωδίας, έχουν κλείσει.

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

Από το 2014 έως το 2016, το τελεφερίκ είχε κλείσει. Η εταιρεία Leitner το ανακαίνισε, με συνολικό κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, γράφει η Repubblica.

Με πληροφορίες από RAI, ANSA

Recommended For You

About the Author: efoni