Δήμος Αχαρνών: Ψηφίστηκε το μεγαλόπνοο έργο για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και την Ολιστική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

Ρεπορτάζ: Άρτεμις Γκούρλια

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 6/11/2020 στο Δήμο Αχαρνών ψηφίστηκε το masterplan για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και την Ολιστική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Αχαρνές αλλάζουν,καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι δημότες Αχαρνών δεν είχαν τη χαρά να δούνε ένα μεγάλο έργο να πραγματοποιείται στην πόλη.

Το Σχέδιο Δράσης και το Master Plan για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και την Ολιστική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ευχαρίστησε  όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουν ως εδώ και όσους το ενέκριναν στην ψηφοφορία του ΔΣ.

Από τη μεριά του ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, Νικόλαος Δαμάσκος, εξέφρασε μέσω facebook την επιθυμία της διοίκησης του Δήμου η πόλη  να μην αποτελεί την πίσω αυλή της Αττικής, ενώ τόνισε πως αυτή η προσπάθεια είναι υπόθεση όλων.


Παρά την ψήφιση του masterplan, το ΔΣ της Παρασκευής 6/11 σημαδεύτηκε και από σημαντικές διαφωνίες από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης. Μετά την άρνηση του Πρόεδρου του ΔΣ, Θέμη Οικονόμου, να δώσει τον λόγο στην δημοτική σύμβουλο της παράταξης του κ. Τοπαλλιανίδη,κ Παναγιώτα Αγγελοπούλου, η οποία εισηγήθηκε πως ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε ένα δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη Τοπαλλιανίδη αποχώρησε. Λίγο αργότερα, η παράταξη ΄΄Αχαρνές Ξανά΄΄ με επικεφαλής τον Πέτρο Βαρελά αποχώρησαν ομοίως.

Η όξυνση  του κλίματος μεταξύ Προέδρου του ΔΣ και της παράταξης ΄΄Αχαρνές Ξανά΄΄ συνεχίστηκε στο facebook, με αναρτήσεις την επόμενη μέρα του Προέδρου Θέμη Οικονόμου και του επικεφαλής της ΄΄Αχαρνές Ξανά΄΄, Πέτρου Βαρελά

Να σημειώσουμε πως η απόφαση ήταν ομόφωνη από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους ένω το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίσης μέχρι τα τέλη του 2023.

 

Recommended For You

About the Author: efoni