Εξέλιξη- «βόμβα» στο Δήμο Παιανίας: Ποιος επικεφαλής παράταξης παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος;

Σύμφωνα με πληροφορίες του efoni.gr, εδώ και λίγη ώρα παρελθόν αποτελεί από το Δημοτικό συμβούλιο Παιανίας- Γλυκών Νερών, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πολιτεία»  και πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Στάμου.

Ο κύριος Στάμου γνωστοποίησε με επιστολή του προς την Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μάρθα Λεκκάκου, την απόφασή του.

Μένει να δούμε ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥ
Αξιότιμοι συνδημότες μου,
Σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, κατέθεσα την παραίτησή μου από την θέση μου ως δημοτικού συμβούλου του Δήμου Παιανίας. Αυτή μου η απόφαση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μέχρι τώρα διαδρομή μου και με τις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ.
Η αυτοδιοικητική και προσωπική μου πορεία πάντοτε καθοριζόταν από το ύψιστο καθήκον της υπηρέτησης του κοινού καλού και της ουσιαστικής παραγωγής ωφέλιμου έργου για αυτόν τον τόπο τον οποίο σέβομαι απεριόριστα.
Εδώ και τρεισήμισι χρόνια, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν σταμάτησα ποτέ να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, μαζί με τους αξιόλογους, αιρετούς συνεργάτες μου, δίνοντας ανελλιπώς το παρόν σε κρίσιμες για τον τόπο μας στιγμές.
Η παράταξή μας ήταν εκείνη που εμπόδισε τη διοίκηση Μάδη από την εμμονική επιδίωξή της να επιστρέψει παράνομα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δημοτικά χρήματα τα οποία ποτέ δεν δικαιούτο. Αποτρέψαμε την οικονομική αφαίμαξη του Δήμου. Εμποδίσαμε ένα ζημιογόνο δάνειο 5.500.000 που θα χρέωνε τον τόπο μας για πολλά χρόνια στο βωμό της καταστροφικής πολιτικής τακτικής του κ. Μάδη, ο οποίος «συνελήφθη» επανειλημμένως να εξυπηρετεί ξένα μεγαλοσυμφέροντα εις βάρος του ίδιου του του Δήμου.
Η παράταξή μας ήταν εκείνη που εμπόδισε για ενάμιση χρόνο την δημοτική αρχή από την παράλογη αύξηση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, μέτρο που δυστυχώς επιβλήθηκε, παρά τον μεγάλο και έντονο αγώνα που κάναμε από την πλευρά μας.
Η θητεία της διοίκησης Μάδη, που πλέον φθάνει στο τέλος της, αποτελεί μια ολοσχερή κατάπτωση, κατά την οποία τα ταμεία του Δήμου δέχτηκαν κυριολεκτικά επίθεση και τόπος μας ζημιώθηκε κατά το χείριστο τρόπο σε όλους τους τομείς.
Αγαπητοί συνδημότες,
Σαν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχω κάνει το χρέος μου. Προστάτεψα όσο καλύτερα μπορούσα τον κόσμο από κακές αποφάσεις που θα έθεταν όλους μας σε μεγάλο κίνδυνο και τώρα αυτός ο κύκλος για μένα έχει κλείσει.
Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο θα μπορούσα πια να επέμβω, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή έχει πρακτικά ολοκληρώσει το έργο της και εν όψει των δημοτικών εκλογών δεν έχει πλέον διοικητικό χρόνο για καμία ουσιαστική συνέχεια.
Ως εκ τούτου θεωρώ δεδομένο πως δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει τον τόπο περαιτέρω, οπότε μπορώ να αποδεσμευτώ από τα καθήκοντά μου αφού θεωρώ απερίφραστα πως έχω ολοκληρώσει τον σκοπό μου.
Πέραν αυτού του ρόλου, δηλαδή ως εκλεγμένου ελεγκτή της διοικούσας αρχής, δεν έχω κανένα άλλο ρόλο να επιτελέσω στο έδρανο του Δ.Σ. απέναντι σε ένα δήμαρχο που έχει σταθεί ανάξιος των περιστάσεων και των καθηκόντων του.
Η αυτοδιοικητική μου πορεία και ο αγώνας μου για το μέλλον του τόπου θα συνεχιστεί μέσα από την προεκλογική μου ετοιμασία σαν υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας.
Με εκτίμηση
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Recommended For You

About the Author: efoni