Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια στο Επικρατείας

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας για τις εκλογές στήνουν οι αρχηγοί των κομμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πρώτης κάλπης, με απλή αναλογική και τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας που εκλέγουν τα κόμματα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, βάσει των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων, συγκεντρώνει ποσοστό 28% (MRB για το Νewsbomb) και (στη δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το Μega) 26,2%. Εκτιμάται ότι θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές Επικρατείας.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι πιο «σίγουρος» για το Επικρατείας, ενώ ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι πιθανό να εκπροσωπεί τους Απόδημους. Συζητούνται όμως και τα ονόματα της Μίνας Γκάγκα και του Αλέξη Πατέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θέλει να βάλει πολλές γυναίκες ίσως άλλη μια γυναίκα σε εκλόγιμη θέση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «σίγουροι» για το Επικρατείας

 

Στις ίδιες έρευνες ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 24,7% στη δημοσκόπηση της MRB και 21,5% στη δημοσκόπηση της Μetron Analysis αναμένεται να εκλέξει 3 βουλευτές Επικρατείας.

Τα σίγουρα πρόσωπα είναι η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου και ο ναύαρχος, πρώην υπουργός Άμυνας και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξετάζει και τη συμμετοχή ενός καλλιτέχνη για τις πρώτες θέσεις.

ΠΑΣΟΚ: Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Αριστεράς, συμβολικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ένα 8% στην έρευνα της MRB και 9,4% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Θα εκλέξει πιθανότατα έναν βουλευτή Επικρατείας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει αποφασίσει να βάλει στην τελευταία τιμητική θέση τον Γρηγόρη Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της Αριστεράς και για τη θέση του ψηφοδελτίου των Αποδήμων, τη νεότατη νομικό Ελένη Χρονοπούλου, με «βαριά» προϋπηρεσία στην Κομισιόν.

Recommended For You

About the Author: efoni