Δημήτρης Κωφός: «Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος»

Ο νέος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων, Δημήτρης Κωφός, μίλησε στη Φωνή και στην Άρτεμις Γκούρλια για τις αρμοδιότητες της νέας του θέσης και την επιλογή του να συμφωνήσει στην σύμπραξη στο Δήμο Αχαρνών.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες που αναλάβετε και ποιες οι προτεραιότητες που θέσατε για την επίτευξη αυτών;

Οι αρμοδιότητες μου είναι της τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και κατά τόπων της δημοτικής ενότητας Θρακομακεδόνων. Για την Αντιδημαρχία της Τοπικής Ανάπτυξης προτεραιότητες για μένα είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων για τους νέους επιχειρηματίες, η επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης καταστημάτων χωρίς φυσική παρουσία και η ανάδειξη της περιοχής μέσα από προγράμματα ή καμπάνιες τουριστικού περιεχομένου. Για τους Θρακομακεδόνες, προτεραιότητά μας είναι η λύση του μεγάλου προβλήματος που έχει να κάνει με την αποκομιδή απορριμμάτων- κλαδιών , σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ Τοπαλίδη , τον Αντιδήμαρχο Πράσινου – Περιβάλλοντος κ. Ξαγοράρη και με το Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει από τον Δήμο Αχαρνών στο μικρό διάστημα μέσα στο οποίο έχετε αναλάβει τα καθήκοντα σας;

Η εικόνα του Δήμου μου δίνει την εντύπωση του εκκολαπτόμενου αυγού. Πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την διαδικασία να βγούμε από το «κέλυφος». Για να γίνει αυτό χρειάζεται να αλλάξουμε λίγο την νοοτροπία στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου .Ικανότητες υπάρχουν , δημοτικοί υπάλληλοι με εμπειρία υπάρχουν, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι με θέληση και πολιτική βούληση, άρα έχουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν ένα ή περισσότερα βήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον κάθε δημότη τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης πόλης.

Προέρχεστε από την παράταξη που εισχώρησε στην παράταξη του κ Βρεττού. Τι σας οδήγησε στο να λάβετε αυτή την απόφαση, προκειμένου να συμμετάσχετε στην πρωτόγνωρη αυτή συνθήκη;

Να κάνω και μια αναδρομή. Λίγο καιρό πριν, ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός έκανε μια επαφή με τον κ.Αναγνωστόπουλο ο οποίος και μας ενημέρωσε . Ο Δήμαρχος ζήτησε την συνεργασία της δημοτικής ομάδας του ΔΕΚΑ και την βοήθεια στην συνδιοίκηση του Δήμου. Η απόφαση πάρθηκε μέσα από δημοκρατική διαδικασία με πλειοψηφία , μετά από πολλή συζήτηση με τους συνάδελφους δημοτικούς συμβούλους και τις εγγυήσεις του Δημάρχου για κάποια συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να τρέξουν άμεσα. Όπως λέει το γνωστό γνωμικό, «Το ένα χέρι νίβει το άλλο κα τα δύο το πρόσωπο», έτσι κ εμείς πιστεύουμε ότι δύο χέρια θα έχουν γρηγορότερα αποτελέσματα.

Πως βλέπετε το αύριο του Δήμου Αχαρνών μετά από αυτή την σύμπραξη;

Ο καιρός θα βγάλει το πόρισμα. Σε 3 χρόνια θα γνωρίζουμε αν πέτυχε το εγχείρημα η όχι. Είμαι αισιόδοξος! Μόνο όφελος μπορεί να έχει ο δήμος μας από αυτή την συνεργασία . Δεν είναι ώρα για μεγάλες κουβέντες.. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni