Δήμος Διονύσου: Στα υπό κατάληψη σχολεία ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης

Τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου που τελούν υπό κατάληψη σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Διόνυσο, Δροσιά και Κρυονέρι, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο κος Καλαφατέλης, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Γιούλα Λακαφώση, στα σχολεία Άνοιξης Διονύσου, Δροσιάς και Κρυονερίου καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα, στο Λύκειο Αγίου Στεφάνου, συζήτησε διεξοδικά με εκπροσώπους των μαθητών, και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε μάλιστα να ικανοποιήσει κάποια από αυτά, υπό την προϋπόθεση να έχει ο Δήμος τη σχετική αρμοδιότητα αλλά και δυνατότητα. Προσκάλεσε, επίσης, τους μαθητές να επισκεφθούν το Δημαρχείο Διονύσου όποτε επιθυμούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στα αιτήματα που έχουν θέσει (κυρίως βελτίωση σχολικών υποδομών, ενίσχυση της καθαριότητας κλπ).

Παράλληλα τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου όσο και η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ζήτησαν από τους μαθητές να σεβαστούν τις κτιριακές υποδομές και να τις προφυλάξουν από εξωσχολικά άτομα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες θα επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους πολίτες, μεταξύ των οποίων και τους γονείς τους. Επίσης τους συνέστησαν να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19 στο πλαίσιο της πανδημίας.

Ο κος Καλαφατέλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από αγνώστους στο κτίριο του Λυκείου Δροσιάς μας πονούν και μας θλίβουν όλους. Η αλήθεια είναι ότι καμία αστυνομική ή άλλη δύναμη περιφρούρησης δεν θα μπορούσε να σταματήσει εύκολα, ή τουλάχιστον χωρίς ανεπιθύμητες συνέπειες ένα τέτοιο ξέσπασμα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, απαγορεύσεων και εν τέλει εντάσεων, που πλήττουν όλους μας αλλά κυρίως τους νέους.

Από την άλλη μεριά, οι καταλήψεις σχολείων του Δήμου μας είναι μία πραγματικότητα, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι με αυταρχισμό ή διχαστικό λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφθηκα σήμερα όλα τα υπό κατάληψη σχολεία του Δήμου μαζί με συνεργάτες μου. Εμείς σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους μαθητές και τη νεολαία και όχι απέναντί τους, έτσι ώστε με ηρεμία, συνεργασία και διάλογο να βρούμε λύσεις. Άλλωστε στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ως δημοτική αρχή αλλά πρωτίστως ως γονείς και υπεύθυνοι πολίτες, έχουμε το χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πείσουμε τα παιδιά να γυρίσουν στα μαθήματά τους και να σταματήσουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και των δικών τους ανθρώπων.

Σε συνέχεια συνεχών προσπαθειών και επικοινωνιών του Αντιδημάρχου Παιδείας καθώς και των Προέδρων και μελών των Σχολικών Επιτροπών με όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας, ανέλαβα σήμερα την πρωτοβουλία προκειμένου να ζητήσω από τα παιδιά να σταματήσουν τις καταλήψεις. Αποτελεί προτεραιότητά μας να προστατέψουμε την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και παράλληλα να περιφρουρήσουμε στο μέτρο του εφικτού τα σχολικά και άλλα κοινόχρηστα κτίρια».

Recommended For You

About the Author: efoni