Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης και κοινόχρηστων ηλεκτρικών ΙΧ

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης έκανε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο οποίος εγκαινίασε τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ αυτοκινήτων.

Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρέδωσε στην τοπική κοινωνία τον πρώτο από τους συνολικά 9 σταθμούς φόρτισης που θα εγκατασταθούν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρέχοντας ενέργεια στα ηλεκτρικά ΙΧ προερχόμενη αποκλειστικά από ηλιακά πάνελ και ανανεώσιμες πηγές.

 

View this post on Instagram

 

Στη Βούλα σήμερα. Στα εγκαίνια του πρώτου δημοτικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αλλά και του συστήματος συλλογικής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (car sharing). Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που έχει φέτος ως θέμα: «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους». Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζουμε με έργα την ηλεκτροκίνηση, η οποία είναι ένας οικολογικός τρόπος μετακινήσεων για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους. Και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τον δήμαρχο Γρήγορη Κωνσταντέλλο για τις πρωτοβουλίες αυτές. Μακάρι σύντομα και άλλες πόλεις να υλοποιήσουν παρόμοιες δράσεις που προωθούν τις σύγχρονες, φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

A post shared by Kostis Hatzidakis (@kostis_hatzidakis) on

Τους σταθμούς εγκαθιστά η ΔΕΗ και η χρήση τους θα είναι δωρεάν για το πρώτο διάστημα λειτουργίας τους. Ο πρώτος εν λειτουργία σταθμός βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης της πλατείας Ιμίων στη Βούλα, απέναντι από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου, στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος θέτει σε κυκλοφορία ένα σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ΙΧ με μια μικρή χρέωση, προωθώντας την ιδέα του car sharing (που σημαίνει “διαμοιρασμός οχημάτων”) η οποία κατά τους συγκοινωνιολόγους αποτελεί το μέλλον των αστικών μετακινήσεων στην εποχή της κλιματικής αλλαγής.

Recommended For You

About the Author: efoni