Δήμος Αχαρνών και Δασαρχείο Πάρνηθας υπενθυμίζουν: «Μην ταΐζετε τα ελάφια»

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πάρνηθας ενημερώνει τους δημότες πως θα πρέπει να αποφεύγουν να ταΐζουν τα ελάφια, κάτι που παρατηρείται διαρκώς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Πάρνηθα έχει την τύχη να φιλοξενεί το κόκκινο ελάφι καθώς και άλλα είδη της άγριας πανίδας όπως τα αγριογούρουνα. Πολύ συχνά τα συναντούμε σε περιοχές πλησίον του οικιστικού ιστού διότι τα είδη της άγριας πανίδας αναζητούν την τροφή τους στο φυσικό περιβάλλον. Πολλοί δημότες με έντονα φιλοζωικά αισθήματα, βλέποντάς τα, σπεύδουν να τα ταΐσουν. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν πως αυτή τους η ενέργεια επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα διότι συχνά τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους δια της προκλήσεως κάποιου τροχαίου ατυχήματος με συνέπειες τόσο για τα ζώα όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων.

Τα φιλοζωικά αισθήματα μας εκφράζονται από την αληθινή προστασία και τη φροντίδα της ασφάλειάς τους. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια ευαισθητοποίησης παρακαλούνται οι πολίτες:

Να μην ταΐζουν τα ελάφια

Να μην αφήνουν τα οικιακά απορρίμματα εκτός των κάδων

Να μην αφήνουν τροφή για αδέσποτα σε εξωτερικούς χώρους

Επίσης οι οδηγοί οχημάτων και ειδικά όσοι περνούν από δρόμους, τοπικούς ή περιφερειακούς, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε δάση, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος.

Recommended For You

About the Author: efoni