Γυμναστήρια: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τη στήριξη μέσω ΕΣΠΑ-Πότε ανοίγουν

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα στήριξης των γυμναστηρίων μέσω ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που έχουμε σχεδιάσει για τα γυμναστήρια. Θα είναι ένα γενναίο πρόγραμμα επιδότησης ακριβώς γιατί τα γυμναστήρια έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα γυμναστήρια βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση λόγω του παρατεταμένου lockdown, θα ανοίξουν με δυσκολία και με ζημίες και γι’ αυτό τον λόγο θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Πάντως, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το πότε ακριβώς θα ανοίξουν ξανά. Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Ακόμη, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «σε περίπου 10 ημέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα γυμναστήρια εξαιτίας των εμβολιασμών και των self test που προχωρούν, με μεγάλη προσοχή».

Recommended For You

About the Author: efoni