Γιώργος Πατούλης: «Καμία δωρεά αυτοκινήτου στον Περιφερειάρχη»

«Το ψέμα και η συκοφαντία χωρίς όρια αποτελούν πληγή για τη δημοκρατία και την αξιοπιστία του Τύπου», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, περί δωρεάς ακριβού αυτοκινήτου, αξίας 100.000 ευρώ, από ιδιωτική εταιρεία στον ίδιο.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του περιφερειάρχη επισημαίνεται:

Πρώτον, δεν υπάρχει κανένα δώρο καμίας ιδιωτικής εταιρείας προς τον περιφερειάρχη. Ούτε αυτοκίνητο, ούτε οτιδήποτε άλλο.

Δεύτερον, το αυτοκίνητο που παραχωρείται δωρεάν, παραχωρείται στην Περιφέρεια Αττικής, κι όχι στον περιφερειάρχη, για τις ανάγκες μετακίνησης των στελεχών της περιφέρειας, από ιδιωτική εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Το συγκεκριμένο όχημα διακρίνεται για την ασφάλεια του και επειδή είναι 4 x 4 οι επιδόσεις του, του επιτρέπουν να κινείται με ασφάλεια εντός και εκτός οδικού δικτύου. Με δεδομένο ότι η περιφέρεια Αττικής έχει και δύσβατες περιοχές, στις οποίες τα στελέχη και ο περιφερειάρχης θα πρέπει να μπορούν να μεταβούν με ασφάλεια και να βρεθούν κοντά στους πολίτες, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αποδεκτή η δωρεά του αυτοκινήτου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής και οι πολίτες δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ. Αντίθετα, χωρίς κόστος αυξάνεται η περιουσία μας και μάλιστα με χορηγία μιας εταιρείας, η οποία δεν έχει καμία οικονομική σχέση με την περιφέρεια.

Τέλος η εμπορική αξία του συγκεκριμένου οχήματος κυμαίνεται από 15-18.000 ευρώ και όχι αξία 100.000 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρεται..

Recommended For You

About the Author: efoni