Γιάννης Σγουρός: «Ατυχέστατη ανακοίνωση Πατούλη – Ομολογία ανικανότητας»

Γιάννης Σγουρός

Γιάννης Σγουρός: Στην αντεπίθεση πέρασε ο  Γιάννης Σγουρός, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη, καθώς χαρακτηρίζει «ατυχέστατη» την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στις καταγγελίες της παράταξής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έσπευσε να απαντήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην ανακοίνωση της Παράταξής μας, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, για την προσπάθεια παράνομης ανάθεσης σε δικηγόρο των αγωγών κατά της Περιφέρειας για τη Μάνδρα και το Μάτι.

Στην ανακοίνωση ομολογείται ότι η Περιφέρεια παρέλειψε να στείλει φάκελο με τις απόψεις της στη μία και μόνη δίκη που έγινε για τη Μάνδρα τον Ιούνιο (από τις δεκάδες που εκκρεμούν) και ότι αυτό η Διοίκηση το πληροφορήθηκε μόλις σήμερα! (χθες)

Μα πως να πληροφορηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα όταν οι προτεραιότητες της είναι αλλού: στο πώς θα διαχειρισθεί κανάλια τα οποία αφειδώς επιδοτεί (Attica), πως θα βγάλει ο κ. Περιφερειάρχης φωτογραφίες, ακόμα και για τις υπηρεσιακές συσκέψεις που κάνει, πώς θα γίνουν απευθείας αναθέσεις για… σκούπες και για άλλα διάφορα….

Η εκκρεμότητα δε της μιας και μόνης υπόθεσης που έχει προσδιορισθεί να δικαστεί στις 14/10/2020 για το Μάτι δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανάθεση του συνόλου υποθέσεων που θα δικαστούν σε δύο ή τρία χρόνια, άρον άρον σε εξωτερικό δικηγόρο και μάλιστα έναντι αμοιβής εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ταμπακέρα, δηλαδή για το ακριβές ποσό της αμοιβής ουδέν μας λέει ο κ. Πατούλης. Τα δε υποστηριζόμενα ότι τέτοιες αμοιβές- εκατομμυρίων ευρώ – προβλέπει ως ….υποχρεωτικές ο …Κώδικας Δικηγόρων μόνο το γέλιο προκαλούν… και φυσικά τον έλεγχο του Εισαγγελέα και του Ελεγκτικού Συνεδρίου..

Όσο για την εμπειρία του επιλεγέντος δικηγόρου θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσες παραστάσεις έχει κάνει ως τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Γιατί το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι έχει εμπειρία δεκάδων αναθέσεων για νομικές υποθέσεις από τη…… Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου κατά το διάστημα της Δημαρχίας κ. Πατούλη…. η έρευνα στο Διαύγεια είναι αποκαλυπτική…

Κατόπιν τούτων συνιστούμε στον κ. Πατούλη να ηρεμήσει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα καυτά θέματα της Περιφέρειας Αττικής αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο στην προσπάθεια προβολής του».

Recommended For You

About the Author: efoni