«Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»: Για πρώτη φορά Περιφερειάρχης στρέφεται κατά των εργαζομένων!

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρη Κατσικάρη, Άννας Μεθυμάκη, Γιώργου Κατριβάνου, Νίκου Ανδρουλακάκη:

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την πολιτική του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη η οποία στρέφεται απροσχημάτιστα κατά των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα εναντίον στελεχών όπως οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, που διαχρονικά και καθημερινά δίνουν σκληρό αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών -ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων-, κάτω από δυσμενείς και επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την ενέργειά του να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, ενώ, την ίδια ώρα, υποκριτικά… τους χειροκροτεί και τους εξυμνεί για τις προσπάθειές τους, ως άλλος Ιανός!

Η Παράταξή μας, διαχρονικά, βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους με πράξεις και διαρκή διάλογο και δεν διανοήθηκε ποτέ να αντιπαρατεθεί δικαστικά μαζί τους. Αντιθέτως, στάθηκε πάντα στο πλευρό τους και συμπαραστάθηκε σε όλους τους δίκαιους αγώνες και στα αιτήματά τους απέναντι στην αναλγησία και την υποκρισία της κεντρικής διοίκησης που κωφεύει επιδεικτικά.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, αντί να στρέφεται συνειδητά κατά των εργαζομένων, οφείλει να συνεργαστεί μαζί τους, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ώστε με εξαντλητικό -και όχι προσχηματικό- διάλογο να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματά τους, που δεν λύνονται με αυταρχικές συμπεριφορές, ούτε με αιφνιδιαστικές προσφυγές σε ένδικα μέσα.

Η συνεργασία του κ. Πατούλη με τα συναρμόδια υπουργεία, δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αλλοιώνουν τη λαϊκή ετυμηγορία και τραυματίζουν την αυτοδιοίκηση, αλλά και σε πρωτοβουλίες για την προστασία των εργαζομένων που καθημερινά διακινδυνεύουν την υγεία τους, προστατεύοντας την υγεία των πολιτών».

Recommended For You

About the Author: efoni