Φεβρουάριος 2021: Τι θα φέρει για όλα τα ζώδια

Με τον ερχομό του Φεβρουαρίου, του ερωτιάρη και… μασκαράς, ναι μεν ο χειμώνας σιγά-σιγά υποχωρεί, αλλά καλό θα ήταν να τσεκάρουμε, αν θα επικρατήσουν… πολικές θερμοκρασίες και στο… πλανητικό σκηνικό ή θα αρχίσει να… γλυκαίνει! Αλλαγές σίγουρα θα υπάρξουν. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς θα γίνει και πότε:

– Μόλις την πρώτη μέρα, 1/2, στις 16:05 μμ, η Αφροδίτη μπαίνει στον Υδροχόο, καλώντας εσάς, πρώτα, τους Νεροκουβαλητές, αλλά και Λέοντες, Σκορπιούς και Ταύρους να αλλάξετε τροπάρι στα αισθηματικά σας και να απελευθερωθείτε από κλισέ και δεσμά. Να γίνετε αυθόρμητοι, ειλικρινείς, ξεχωριστοί και να μη διστάσετε να ενδώσετε σε έναν έρωτα, ακόμα κι αν ξεφεύγει τελείως από τα στάνταρ σας. Εσείς Ζυγοί και Κριοί μπορείτε να πανηγυρίσετε, αφού επανέρχεστε στο ερωτικό προσκήνιο, ενώ Δίδυμοι και Τοξότες, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, προετοιμαστείτε γιατί η λίμπιντό σας θα σας βάλει σε σεξουαλική εγρήγορση, αποτρελαίνοντάς σας.

Στις 25/2, 15:11 μμ, περνά στους Ιχθύς, προσφέροντας σε σας τα Ψάρια άφθονο ερωτισμό, σαγήνη και ευκαιρίες να πλανέψετε με τις χάρες σας και να κλέψετε καρδιές. Ευνοημένοι θα είστε και εσείς, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες, αφού θα ξεχάσετε επαγγελματικά, οικογενειακά και πρακτικά προβλήματα, καθώς θα επέλθει μια γενική χαλαρότητα και κυρίως θα… μαλακώσετε από το πολύ συναίσθημα. Λέοντες και Υδροχόοι, μπορεί να σας έρθουν χρήματα από το… πουθενά. Σκορπιοί και Ταύροι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξανοιχτείτε και να μαγνητίσετε τα βλέμματα, ενώ Καρκίνοι και Αιγόκεροι, όπου κι αν βρεθείτε, θα κερδίσετε καρδιές!

 

Κριός

Τα οικονομικά και οι φιλίες σου γίνονται πεδίο διεκδικήσεων και αναταραχής, με κάθε αποτέλεσμα να είναι πιθανό, σίγουρα όμως με δεδομένη την διάθεσή σου για νέα ξεκινήματα, αυτά είναι που θα σου μείνουν στο τέλος. Κάτι σαν το «φύγε εσύ- έλα εσύ» δηλαδή, σε περιμένει, ενώ είναι πιθανό να ενεργοποιηθείς και στο κοινωνικό πεδίο, αντιδρώντας σε οτιδήποτε καταπιεστικό ή ανελεύθερο. Δεν γεννήθηκε ακόμη η καραντίνα που θα σε περιορίσει, ούτε βέβαια εκείνος/η που θα σου επιβάλλει με το έτσι θέλω τις αντιλήψεις του/της. Αυτό είναι δικό σου αποκλειστικό δικαίωμα κι εξ άλλου τα πρόστιμα είναι για τους… λεβέντες!

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου βέβαια, μπορεί να είναι κάπως «σκληρό» ακόμη και για τα δικά σου «δόντια», αφού κάποιες πρωτοβουλίες δεν θα σου «βγουν» ή θα συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις και θα γίνει το «μάλε-βράσε». Από την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου και μετά όμως, το κλίμα αλλάζει και αναμένονται μια σειρά από «νίκες» και κατακτήσεις ή έστω καταστάσεις που εκφράζουν 100% την ψυχοσύνθεσή σου, κι αν σε κάποιους/ες δεν αρέσουν οι τρόποι σου, ε ας βρουν άλλο ζώδιο, πιο υποτακτικό!

Στο πλάνο μπαίνουν και τα ερωτικά ζητήματα, είτε αφορούν απ’ ευθείας σε σένα, είτε πρόκειται για «δράματα» στις τάξεις των φίλων σου. Η Νέα Σελήνη στις 11 Φεβρουαρίου, όχι μόνον δεν θα καταλαγιάσει τις ορμές σου αλλά θα τις επεκτείνει χρονικά μέχρι τις 12 Μαρτίου. Τότε μπορείς επιτέλους να… κοιμηθείς! Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1) ούτε που θα τον καταλάβεις. Μόνον κάτι παλιοπαρέες από το παρελθόν θα σκάσουν μύτη, ίσως μάλιστα να ξαναγίνεις μπροστάρης σε μια ομάδα ή συλλογική προσπάθεια, ενθυμούμενος/η τα… νιάτα σου!

Οικονομικά

Πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά σου, με τα αυξημένα έσοδά σου να γίνονται μιας πρώτης τάξεως καύσιμη ύλη για να νοιώσεις πλήρης με τα όσα θα αποκτήσεις. Γιατί βέβαια όλο αυτό το πάρε-δώσε θα σε «ανάψει», ανεξάρτητα με το αν κάποιες στιγμές δεν θα έχεις ούτε σέντς. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά σου θα ‘ναι! Τα καλύτερα βέβαια έρχονται από τα μέσα Φεβρουαρίου κι ύστερα, αφού νωρίτερα μπορεί να πληρώσεις και κάποιους «τζερεμέδες» ή να σου αρπάξουν την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα. Επιπλέον, διαφωνίες με φίλους/ες θα σε κάνουν να μην θες να τους βλέπεις αλλά σίγουρα θα υπάρξει τουλάχιστον ένας (ή μια) από αυτούς που θα σε ακολουθήσει στην ξέφρενη πορεία σου. Εξ άλλου οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται, όπως λέει κι η παροιμία και μικρή σημασία έχει αν είσαι εσύ αυτός με το «καθαρό κούτελο» κι οι άλλοι τα… αρπακτικά!

Ταύρος

Γενικά

Με τον Άρη στο ζώδιό σου βρίσκεσαι σε μια φάση που θα… ξεκουνήσεις θες-δεν θες και με την ειρήνη να δείχνει μια πολύ μακρινή υπόθεση για την ώρα, παρ’ το απόφαση, ξέθαψε τα «όπλα» σου και μπες από μόνος/η σου στην διεκδίκηση πραγμάτων. Το γνωστό σύνθημα «με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας» σου ταιριάζει γάντι κι όσο πιο αποφασιστικός/η φανείς, τόσο το καλύτερο για σένα. Εφ’ όλης της ύλης μάλιστα κι όχι μόνον για τα λεφτά σου κι αν κάποιοι/ες σε είχαν για καμιά «αμελητέα ποσότητα», σύντομα θα αναθεωρήσουν. «Μπουλντόζας» θα γίνεις και θα σαρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο, όλα εκείνα που φράζουν τον δρόμο σου!

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου βέβαια θα είναι πιο δύσκολο, είτε λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων που θίγουν τα κεκτημένα σου, είτε εξ αιτίας μιας δικής σου όχι και τόσο εύστοχης διαχείρισης προβλημάτων. Από την Πανσέληνο όμως της 28ης Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα έχεις περισσότερη τύχη, ίσως και τις υποστηρίξεις που σου έλειψαν το προηγούμενο διάστημα.

Τα ερωτικά σου είναι βέβαια μια άλλη «καυτή» υπόθεση κι αν είσαι μόνος/η, η όποια καραντίνα δεν θα σου σταθεί εμπόδιο. Όπως λένε κι οι παλιοί και μέσα σε μπουκάλι να σε κλείσουν, θα βρεις τον τρόπο να χαρείς τον έρωτά σου. Αν όμως είσαι ήδη σε μια σχέση, μάλλον θα κινδυνέψει, εκτός κι αν καταφέρεις να βρεις μια βαλβίδα εκτόνωσης μέσα από κοινές δράσεις (ξεσαλώματα, τα… λένε), που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Αλλιώς είτε εσύ είτε το ταίρι σου θα ξεσαλώσετε κατά μόνας, με ότι συνεπάγεται αυτό. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 29/1) θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις στο «σήμερα» δράσεις και καταστάσεις που κόντευες να τις… ξεχάσεις λόγω της καραντίνας, το πιθανότερο μάλιστα είναι να «τρέξουν» σε fast forword!

Οικονομικά

Είναι να μην μυριστείς ότι πάνε να σου φάνε λεφτά κι όποιος/α το δοκιμάσει μπορεί μεν να πετύχει μια πρώτη νίκη αλλά αν ήξερε το τι τον/την περιμένει στην συνέχεια δεν θα το δοκίμαζε καν! «Παίζει» βέβαια και το σενάριο να διεκδικήσεις εσύ όλα όσα δικαιούσαι από καταβολής κόσμου και καλά θα κάνεις αφού αυτή είναι μια πάγια πρακτική των ξύπνιων διαπραγματευτών: Ζητάνε δέκα για να πάρουν τα πέντε. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, πάντως, στις δουλειές σου να είσαι επιφυλακτικός/η, αφού κάποια πράγματα μπορεί να στραβώσουν και οι επενδύσεις σου να πάνε άπατες, λόγω των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν. Ούτε βέβαια να δώσεις τα ωραία σου λεφτά σε φίλους/ες ή για έναν δήθεν κοινωνικό σκοπό, Σε δουλεύουν, εκτός πια κι αν τα χαρίσεις οικειοθελώς.

Δίδυμοι

Γενικά

Αν και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα σημαδευτεί από αναποδιές, που θα πάνε πίσω κάποιες από τις υποθέσεις σου, μπορείς να ελπίζεις σε ένα «γύρισμα» της τύχης, που θα ξεκινήσει με την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου και θα φτάσει στο φόρτε του μετά την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου.

Προϋπόθεση βέβαια για να συμβεί αυτό είναι να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου, με δράσεις ή πρωτοβουλίες που ενδεχομένως να μπαίνουν και στο «μάτι» κάποιων αλλά η ουσία είναι ότι χωρίς να απαιτείς και να διεκδικείς, κανείς δεν πρόκειται να σου χαρίσει κάτι.

Το πεδίο δράσης σου μπορεί να είναι τόσο τα εργασιακά σου, ξεκινώντας κάτι που θα έχει μια πρόσκαιρη μεν αλλά σημαντική επιτυχία, όσο και οι σπουδές σου, ενώ –κι εδώ αρχίζουν τα πιο… απελευθερωτικά- προβλέπεται να το «τερματίσεις» σε σχέση με εξωστρεφείς δράσεις και εξόδους, εκμεταλλευόμενος/η μια περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων, ίσως μάλιστα να αποκτήσεις κι ένα νέο μέσον, διαπιστώνοντας ότι τα… παλιά δεν σε καλύπτουν πια!

Όσον αφορά βέβαια κάποιες ήδη διαμορφωμένες ισορροπίες, το πιθανότερο είναι να διαταραχθούν κι εδώ όμως ισχύει το «ο τολμών νικά». Ας φωνάζουν λοιπόν κι ας διαμαρτύρονται συγγενείς ή/και γνωστοί, εξ άλλου σε περιμένουν νέες γνωριμίες και νέες περιπέτειες, με άτομα που θέλουν και μπορούν να συμπορευτούν μαζί σου, έστω και προσωρινά, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο όλα αυτά να έχουν κι ένα ερωτικό «άρωμα».

Επιπλέον, αναμένεται να αποκαλυφθούν παρασκηνιακές ενέργειες που έγιναν σε βάρος σου, ώστε να ξέρεις πια το ποιος/α σε στηρίζει πραγματικά και ποιος/α όχι. Να προσέξεις όμως και την υγεία σου, αφού έτσι κι αλλιώς θα σου… θυμίσει κι αυτή ότι μπορεί το πνεύμα σου να είναι πρόθυμο αλλά η σαρξ ασθενής! Όσον αφορά τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 29/1) θα σου δώσει την ευκαιρία να καλύψεις κενά αλλά και να αλλάξεις ότι δεν δουλεύει πια από το κινητό και τον υπολογιστή σου, μέχρι το αυτοκίνητό σου.

Οικονομικά

Η Πανσέληνος στις 28/1 σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη, με τις πιθανότητες να γέρνουν προς το να πάρεις ένα «πακέτο», παρά να δώσεις και να τα κλαις. Αν τώρα αυτό συνοδευτεί και με άλλες μάλλον δυσάρεστες εξελίξεις, είναι μια διαφορετική ιστορία, η οποία ωστόσο σε «ακολουθεί» μέχρι τις 11/2. Στο ίδιο διάστημα μπορεί να ξοδευτείς για λόγους υγείας. Από εκεί και ύστερα προτεραιότητα έχουν οι δουλειές σου και το πώς θα μπορέσεις να πετύχεις το καλύτερο σε αυτές, εισπράττοντας και τα δέοντα. Φαίνεται βέβαια πώς πρόκειται στην πλειοψηφία τους για «δουλειές του ποδαριού» ή προσωρινές λύσεις που σίγουρα έχουν και ταξίδια με αβέβαιο το «αύριο», Σημασία έχει όμως να πέφτει το παραδάκι, απ’ όπου κι αν προέρχεται, πολύ περισσότερο αν λόγω των συνθηκών έχεις βρεθεί ξεκρέμαστος/η.

Καρκίνος

Γενικά

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω σε οικονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα αν έχεις ανοικτά μέτωπα με πιστωτικά ιδρύματα ή έχεις ανοίξει οικονομικές παρτίδες με φίλους/ες. Με ορόσημο όμως την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου, η κατάσταση θα αρχίσει να γυρίζει υπέρ σου, έστω κι αν χρειαστεί να «πατήσεις πόδι» και να χαλάσεις τις σχέσεις σου με όσους/ες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται εγωιστικά σε βάρος σου. «Παίζει» βέβαια κι ένα απροσδόκητο κέρδος, αρκεί κι εσύ να ρισκάρεις λίγο παραπάνω απ’ όσο συνηθίζεις.

Επειδή ωστόσο τίποτε δεν είναι ακόμη διασφαλισμένο, να περιμένεις και κάποια πισωγυρίσματα, μέχρι να διαμορφωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να χαλάσει και μια φιλία που την έχεις περί πολλού. Επιπλέον, αν ανήκεις στους ενεργούς πολίτες, η «στράτευσή» σου σε κοινωνικά ζητήματα θα σου δώσει να καταλάβεις ποιος/α είναι μαζί σου και ποιος/α όχι, ενώ κι εσύ θα νοιώσεις πολύ πιο «ζωντανός/η», ύστερα από μια περίοδο καραντίνας, που όσο να ‘ναι σε έχει «μαγκώσει».

Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν ακόμα καλύτερα μετά την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου, φαίνεται μάλιστα ότι έχεις να κάνεις και να πετύχεις πολλά, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δεν θα ξοδέψεις για να το… ευχαριστηθείς! Βασική προϋπόθεση για να πετύχεις είναι βέβαια το να αλλάξεις τακτική και προσανατολισμό, αφού αν επιμείνεις στα ίδια και τα όμοια, δεν θα βγει τίποτε καλό, αντίθετα θα τρέχεις πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς καν να τις… προλαβαίνεις! Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1) είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να πάρεις πίσω δανεικά ή να αναπροσαρμόσεις την οικονομική σου πολιτική με βάση τα νέα –και ευκαιριακά- δεδομένα που προκύπτουν.

Οικονομικά

Πρακτικά περιμένεις την Νέα Σελήνη στις 11/2 για να μπεις σε πορεία ανάκαμψης και να έχεις γενικότερα μια καλύτερη τύχη στις δουλειές σου και σε όλα εκείνα που διεκδικείς. Μέχρι τότε βέβαια δεν θα είσαι στο μηδέν, αφού ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα και τις πιέσεις που θα δεχθείς, όλο και κάποιος… Δίας θα σε ελεήσει! Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορεί να προκύψουν «χοντρές» διαφωνίες μεταξύ φίλων ή/και αγαπημένων κι αν έχεις δώσει «εν λευκώ» την διαχείριση σε κάποιον/α, σίγουρα θα υπάρξει θέμα. Επιπλέον, οι συναλλαγές σου με πιστωτικά ιδρύματα, όπως επίσης και με εφορίες ή ασφαλιστικά ταμεία, μπαίνουν σε μια «επιθετική» φάση κι αν αδρανήσεις, αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους, δεν θα φταίει κανείς μετά που θα σε πάνε ως «πρόβατο επί σφαγή».

Λέων

Γενικά

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σύνθετα ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την καριέρα, όσο και με τις σχέσεις-συνεργασίες σου δε θα σε αφήσουν σε… χλωρό κλαρί, δες το όμως σαν μια ευκαιρία για να διαλυθούν αυταπάτες ή/και προσδοκίες που δεν είχαν βάση. Το ζητούμενο είναι να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, επάνω στις «στάχτες» που άφησε μια πρότερη κατάσταση κι όσο περνούν οι μέρες τόσο θα διαπιστώνεις ότι όχι μόνον «έχεις στον ήλιο μοίρα» αλλά μπορείς να πετύχεις και κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Η αφετηρία σου είναι η Πανσέληνος της 28ης Ιανουαρίου, μετά όμως την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου θα μπορέσεις πραγματικά να χαράξεις μια καινούργια πορεία, συμπαρασύροντας κι όποιον/α εμπνευστεί από το όραμά σου.

Μπορείς μάλιστα να πετύχεις πολλά και… θαυμαστά μέσα σε λίγοι χρόνο, αρκεί να μην χρονοτριβείς με πρόσωπα ή/και καταστάσεις που σε κρατάνε πίσω. Αυτά ανήκουν στην παλιά ζωή σου και δεν χωρούν στην νέα, ούτε βέβαια αξίζει να ζεις κάτω από την σκιά κάποιου/ας άλλου/ης… λιοντάρι πράμα! Επανάσταση κι όπου βγει και να είσαι σίγουρος/η ότι θα σου βγει καλά.

Το «μενού» φυσικά συμπεριλαμβάνει και προσωπικά ζητήματα. Δεν ξέρω αν η καραντίνα σε έχει οδηγήσει σε συνειδητοποιήσεις, το βέβαιο όμως είναι ότι χρειάζεσαι ένα «ξέσπασμα» και θα το έχεις, πολύ περισσότερο αν αρθούν μια σειρά από περιορισμούς. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1), μπορεί να κτίσει μια προσωρινή, αλλά αποτελεσματική «γέφυρα» ανάμεσα στο παλιό και το νέο, μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθεί η κατάσταση. Ουδείς αναντικατάστατος!

Οικονομικά

Οι συνεργασίες σου είναι αυτές που σε «καίνε» περισσότερο, αφού από αυτές μπορεί να προκύψουν όλα τα… δεινά αλλά και τα καλά! Κι εδώ βέβαια έχει μεγάλη σημασία το timing, που θα επιλέξεις για να στήσεις μια κατάσταση από κοινού, αφού αν το κάνεις πριν τις 11/2, φλερτάρεις με το ενδεχόμενο να ζημιωθείς πολλαπλά –και οικονομικά εννοείται. Επιπλέον, η Πανσέληνος στις 28/1 σηματοδοτεί ένα «τέλος πραγμάτων» στα εργασιακά σου και μακάρι να λάβεις την δέουσα αποζημίωση αλλά δεν είναι και σίγουρο. Αντίθετα, η Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου ανοίγει τον δρόμο σε ένα νέο ξεκίνημα, που σε πρώτη φάση θα αποδώσει, κλείνοντας τις όποιες «πληγές» άνοιξαν λόγω της γενικότερα ζοφερής κατάστασης. Αν όμως εξυπηρετηθείς από μια συνεργασία, να ξέρεις ότι δεν είναι για… χόρταση και σύντομα θα πάψει να υφίσταται!

Παρθένος

Γενικά

Μέχρι να βγει ο Ιανουάριος, το πιθανότερο είναι να ταλαιπωρηθείς από «ανωμαλίες» ή/και αμφισβητήσεις στα εργασιακά σου, ίσως μάλιστα τα πράγματα να οξυνθούν και να αρχίσεις να τρέχεις στα δικαστήρια για να βρεις το δίκιο σου. Ωστόσο, όλη αυτή η αναστάτωση θα έχει τελικά θετικές συνέπειες, αφού στην χειρότερη περίπτωση θα ανοίξει ένας νέος δρόμος που μπορεί να έχει σχέση και με το εξωτερικό, ενώ στην καλύτερη θα πάρεις πίσω το «αίμα» σου. Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν για να είσαι το «σκλαβάκι» του, αντίθετα οι ικανότητές σου σε κάνουν περιζήτητο/η κι αυτό να θυμάσαι.

Από την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου και μετά, θα αρχίσεις μάλιστα να βλέπεις τα σημάδια μιας πλήρους αναβάθμισης και συνάμα απελευθέρωσής σου από τα δεινά που συσσώρευσε στην ζωή σου η πανδημία με τις επιπτώσεις της. Μάλιστα η Νέα Σελήνη στις 11 Φεβρουαρίου είναι εκείνη που θα σημάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, αρκεί κι εσύ να πάρεις την απόφαση, χωρίς να κοιτάς πίσω κι έχοντας εμπιστοσύνη στο μέλλον και τις δυνατότητές σου. Η Πανσέληνος, ωστόσο, θα επηρεάσει καταλυτικά και τα προσωπικά σου, χωρίζοντας ευδιάκριτα το «πριν» από το «μετά».

Υπάρχουν βέβαια και τα θέματα υγείας που πάντα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σου κι αυτήν την εποχή έχεις έναν λόγο παραπάνω, πέρα όμως από τα αμιγώς δικά σου, καλείσαι να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε άτομα του περιβάλλοντός σου. Ίσως μάλιστα να μην σε… ακούνε και να χρειαστεί να γίνεις για λίγο ο «κακός» της υπόθεσης. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1) μπορεί μεν να προκαλέσει μια προσωρινή οπισθοδρόμηση στις υποθέσεις σου, αλλά όλο αυτό γίνεται για να συσπειρωθείς, να πάρεις φόρα και μετά να… εκτοξευθείς προς την επιτυχία!

Οικονομικά

Αν πηγαίνουν καλά τα εργασιακά σου, θα είσαι καλά κι εσύ, αυτό όμως δεν είναι διόλου βέβαιο μέχρι τις 11/2, αφού τα αρνητικά υπερισχύουν των θετικών και στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθείς στο «περίμενε», όσον αφορά τα… μισθά σου! Μάλιστα, μια νομική διεκδίκηση δεν είναι διόλου απίθανη. Στην χειρότερη, δεν θα έχεις… ούτε δουλειά, μην ανησυχείς όμως αφού στην πορεία η τάξη θα αποκατασταθεί. Είπαμε, είσαι περιζήτητος/η λόγω των ικανοτήτων σου… Έτσι κι αλλιώς πάντως, με αφορμή κι αιτία όλα αυτά τα ανάποδα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, το σωστό για σένα είναι το να επιδιώξεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει κι αυτό μάλλον θα το βρεις στο εξωτερικό ή σε μια δουλειά που συνδέεται με αυτό.

Ζυγός

Γενικά

Τα προσωπικά σου και τα οικονομικά σου βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και σίγουρα τα όσα ανατρεπτικά θα συμβούν θα σου χαλάσουν τουλάχιστον την ησυχία, ίσως μάλιστα να σε φέρουν προσωρινά σε μια «απόγνωση», αν σου τύχουν εντάσεις που σε ξεπερνούν. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου δείχνει να είναι το πιο δύσκολο, με τις αναπροσαρμογές να είναι ενίοτε και «βίαιες».

Ωστόσο, η Πανσέληνος της 28ης Ιανουαρίου είναι το ορόσημο για ένα γύρισμα της τύχης που θα οριστικοποιηθεί με την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου. Εκεί ό,τι παλιό σε ταλαιπώρησε και σε πίκρανε θα βρει την θέση του στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» κι εσύ απελευθερωμένος/η πια θα χαράξεις μια νέα πορεία, συνοδευμένη από διαδοχικές επιτυχίες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό συμπεριλαμβάνει και οικογενειακά ή περιουσιακά θέματα.

Θα πρέπει βέβαια να υπερβείς την συνήθη αναποφασιστικότητά σου, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις να γίνεις και να… παραμείνεις ένας «σάκος του μποξ» πάνω στον οποίο θα βγάζουν οι άλλοι τα απωθημένα τους. Διεκδίκησε για να έχεις, αυτό είναι το μυστικό και η «θεά τύχη» θα σε ευνοήσει, όπως κάνει πάντα με τους… τολμηρούς!

Αν, βέβαια, έχεις παιδιά, θα αλλάζουν πολλά και στην δική τους ζωή και στις μεταξύ σας σχέσεις και εδώ αν δεις το… κακό να πλησιάζει, δεν χωρούν ημίμετρα, ούτε πολλές διπλωματίες. Μια ξεκάθαρη στάση από την πλευρά σου είναι το ζητούμενο κι από εκεί και ύστερα ας κάνει ο καθένας το κουμάντο του. Το αυτό ισχύει και για τον/την αγαπημένο/η σου. Όσον αφορά τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1) είναι πιθανό να επαναφέρει στην ζωή σου ένα πρόσωπο από το παρελθόν, έτσι για να μην σου… κακοπέσει μια αλλαγή ισορροπιών που θα συμβεί ενάντια στην θέλησή σου, έστω όμως και ως παρηγοριά την δουλειά του θα την κάνει!

Οικονομικά

Η Πανσέληνος της 28ης Ιανουαρίου μπορεί να αποβεί σημαντική για ένα περιουσιακό σου ζήτημα, το ίδιο και οι παραμονές της Νέας Σελήνης (11/2), ανεξάρτητα με το αν στην οικογένειά σου συμβούν όχι καλά πράγματα. Κατά τα άλλα βέβαια, όλος ο μήνας «δείχνει» τα οικονομικά σου, με πρώτιστο καθήκον σου να μην επιτρέψεις να σου «φάνε» λεφτά, είτε στις δουλειές σου είτε αλλού, αφού τα διάφορα «αρπακτικά» σε έχουν βάλει στο μάτι. Από εκεί και ύστερα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είσαι «φορτωμένος/η» και μένει το να διαχειριστείς συνετά το πλεονέκτημά σου κι όχι να τα ξοδέψεις όλα μονοκοπανιά. Όσο για τα εργασιακά σου, συνεχίζουν να κινούνται σε καθεστώς αβεβαιότητας, ίσως όμως αυτό να σε συμφέρει αν βρεις κι άλλες δουλειές να κάνεις.

Σκορπιός

Γενικά

Σε πρώτη φάση βάλλεσαι… ανηλεώς, ιδιαίτερα σε σχέση με κάποιες σταθερές που είχες κτίσει και τώρα βλέπεις να καταρρέουν η μια μετά την άλλη! Και βέβαια, σε μια περίοδο όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο, είναι άτοπο το να προσπαθείς να διασφαλίσεις πράγματα με το ζόρι. Αντίθετα, οφείλεις να δεις το «αύριο» με το μάτι του δημιουργού και του κατακτητή, αφού τα όσο μπορείς να πετύχεις, ακολουθώντας ένα τέτοιο πνεύμα, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Μέχρι να φύγει ο Ιανουάριος πάντως, ίσως και για κάποιες ημέρες μετά, το «στοίχημά» σου είναι να καταφέρεις να βγεις αλώβητος/η από τις εντάσεις που καραδοκούν, χωρίς, δηλαδή, να πέσεις σε τέλμα ή να καταφύγεις σε ακραίες πρακτικές και δεν έχει τόσο σημασία το αν έχεις δίκιο ή όχι. Το ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν, αυτό είναι που «μετράει», βάλε λοιπόν στην άκρη τον εγωισμό σου και χάραξε μια νέα πορεία.

Μάλιστα δεν θα αργήσει η ώρα κι η στιγμή που η ζωή θα σε ανταμείψει για την στάση σου. Η Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου είναι το ορόσημο αυτής της μεταβολής, που πάει «τρένο» μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σχέσεις και συνεργασίες που κρίθηκαν ως «ληγμένες» δεν έχουν θέση σε αυτήν την νέα πορεία, ούτε όμως να προσδοκάς να σου «κάτσει» με την μια αυτό που πάντα ονειρευόσουν. Ουσιαστικά, περνάς μια φάση… εκπαίδευσης σε καταστάσεις που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι, ώστε να μάθεις να παίρνεις και να δίνεις το καλύτερο ζώντας στο «σήμερα».

Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1), οδηγεί την «κούρσα» της αναθεώρησης σε οικογενειακά -ίσως και επαγγελματικά- θέματα, προσφέροντάς σου μια προσωρινή εναλλακτική στην περίπτωση που νοιώθεις να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Ή αλλιώς… υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια!

Οικονομικά

Οι συνεργασίες αλλά και τα περιουσιακά σου είναι οι τομείς που δοκιμάζονται περισσότερο κι εκείνοι που θα χρειαστεί να πάρεις πρωτοβουλίες αν θες να προλάβεις το κακό. Έχει σημασία βέβαια το πότε θα δράσεις κι όχι μόνο το πώς, αφού η καλή σου περίοδος είναι μετά τις 11/2. Μέχρι τότε, μπορεί μεν να σημειώσεις «νίκες», αλλά θα υπάρξουν σίγουρα και «ήττες», μεταφρασμένες σε χρήμα κι όπως ξέρεις τα δικαστήρια αργούν να βγάλουν αποφάσεις. Κινήσου, λοιπόν, με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν πια θα έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, έχοντας επιπλέον και την τύχη με το μέρος σου. Κι αν κάποιος/α σε «πούλησε» θα κάνεις άμεσα την ρελάνς σου, αποδεικνύοντας ότι τα καταφέρνεις πολύ καλά και μόνος/η σου, που εξ άλλου είναι το ζητούμενο για σένα.

Τοξότης

Γενικά

Οι αυξημένες πιέσεις, που αναμένεται να δεχθείς στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, μπορεί και πρέπει να έχουν την απάντησή τους, καλό είναι όμως να περιμένεις μέχρι να κατακαθίσει ο «κουρνιαχτός» κι ύστερα να πάρεις τον… δρόμο τον καλό! Τα εργασιακά σου, αλλά και οι σχέσεις σου με συγγενείς είναι στην front line αυτών των διεργασιών, με τις καταστάσεις συχνά να «ξεφεύγουν». Επιπλέον, μπορεί να ταλαιπωρηθείς από ζημιές στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς ή από ένα θέμα υγείας, περαστικό μεν και ιάσιμο, αλλά πολύ έντονο όσον αφορά την συμπτωματολογία του.

Εκείνο βέβαια που με βάση τον χαρακτήρα σου σε «καίει» περισσότερο ύστερα από τους περιορισμούς μιας καραντίνας, είναι να μπορέσεις επιτέλους να «ανασάνεις» ελεύθερα, κρατώντας συνάμα στο χέρι το «ελευθέρας» σου για μετακινήσεις και ταξίδια. Και ανεξάρτητα με το αν θα παραμείνουν και πώς οι γενικότεροι περιορισμοί, εσύ φαίνεται να αποκτάς αυτό το δικαίωμα και… ποιος σε πιάνει! Στην χειρότερη, οι δουλειές σου είναι το διαβατήριό σου κι αν κάποιος/α έχει… αντίρρηση σε αυτό, έχεις τον τρόπο για να τον/την παρακάμψεις. Ιδού κύριε πόλισμαν το χαρτί!

Η φάση της απελευθέρωσής σου ξεκινά ουσιαστικά με την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα με το ότι μπορεί να υπάρξουν και κάποια σημάδια νωρίτερα.

Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1), είναι εκείνος που θα σου ξαναθυμίσει δράσεις και ενασχολήσεις του παρελθόντος, τότε δηλαδή που έτρεχες ανέμελος/η στις ραχούλες και καβάλαγες τα αεροπλάνα, το ένα μετά το άλλο. Θα χρειαστεί βέβαια να ξαναψάξεις τα χαρτιά σου, αλλά μπρος στην απόδρασή σου, όλα υποφέρονται!

Οικονομικά

Η Πανσέληνος της 28ης Ιανουαρίου σηματοδοτεί μια κομβική εξέλιξη, που μπορεί να σε κάνει κατά πολύ πλουσιότερο, ίσως όμως το καλό να πάρει παράταση μέχρι τις παραμονές της Νέας Σελήνης στις 11/2. Αποζημίωση θα είναι ή κληρονομιά, λίγο σε νοιάζει… Κατά τα άλλα στο ίδιο διάστημα μπορεί να ξοδευτείς για την αποκατάσταση ζημιών στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς, αλλά να σου κατέβει η φαεινή ιδέα να αποκτήσεις ένα μέσο, είναι προτιμότερο να περιμένεις, αφού και πολλά λεφτά θα δώσεις και το προϊόν δε θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου. Τα σημαντικότερα όλως ωστόσο συμβαίνουν στα εργασιακά σου, όπου ένα νέο ξεκίνημα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, μετά τις 11/2 όμως.

Αιγόκερως

Γενικά

Τα οικονομικά σου και τα προσωπικά σου είναι αυτά που θα μπουν στο «μίξερ» κι αν για τα δεύτερα λες πώς δεν σε νοιάζει και τόσο, το πόσα βγάζεις ή… δεν βγάζεις, ποτέ δεν θα πάψει να είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές σου! Και μπορεί αρχικά οι οιωνοί να είναι αρνητικοί, με την… πρόληψη και την καταστολή επιθυμιών να είναι η μόνη οδός, στην πορεία τα δεδομένα θα αλλάξουν, πρόσεξε, λοιπόν, μην μείνεις στα παλιά, χάνοντας τις ευκαιρίες για μια γρήγορη και εντυπωσιακή ανάταση.

Πρακτικά, μέχρι να βγει ο Ιανουάριος -ίσως και για λίγες ημέρες ακόμη- καλά κάνεις και επιμένεις στο συντηρητικό μοντέλο σου, κλείνοντας τα αφτιά σου στις «Σειρήνες». Κανείς, εκτός από σένα, δεν μπορεί να εγγυηθεί μια απρόσκοπτη πορεία, σε αυτό το καθεστώς κορωνοϊού που έχει επιβληθεί καθ’ άπασα την επικράτεια.

Στην πορεία ωστόσο και ειδικά μετά την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου, το σκηνικό αλλάζει και καλό είναι να προσαρμοστείς κι εσύ στα νέα δεδομένα, κάνοντας εκπτώσεις στο «νόμος και τάξη». Αναφέρομαι κατ’ αρχάς στα οικονομικά σου, όπου θα πρέπει να επιτρέψεις και στον παράγοντα τύχη να κάνει την… δουλίτσα του, που σημαίνει ότι έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να αποκομίσεις ένα σημαντικό κέρδος, όχι από την δουλειά σου, αλλά από αλλού. Επιπλέον, στα προσωπικά σου το «στοίχημα» είναι να υιοθετήσεις πρακτικές, ασυνήθιστες για σένα, παίζοντας ενδεχομένως σε μια «ζαριά» την υπόληψή που με κόπο έκτιζες τόσα χρόνια! Σίγουρα θα σου αρέσει, μην έχεις καμία αμφιβολία για αυτό, υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να δεχθείς μια «ψυχρολουσία» από κάποιον/α που αγαπάς, αν επιμείνεις να ποντάρεις όλα σου τα «λεφτά» στο τι λέει ο κόσμος και η κοινωνία. Κι αυτή η «δοκιμασία», που μπορεί να κρατήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου συμπεριλαμβάνει και τα παιδιά σου, που μάλλον αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους.

Όσο για τον ανάδρομος Ερμή (μετά τις 31/1) θα σε αναγκάσει μεν να ανατρέξεις στα αποθεματικά σου, ελλείψει ρευστότητας, ίσως όμως και να σημάνει την έλευση αναδρομικών ή την αξιοποίηση μιας παλιάς οικονομικής προοπτικής.

Οικονομικά

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο «να φυλάει τα έρμα», στα πλαίσια μιας συνετής και προληπτικής πολιτικής από την πλευρά σου, μην αποκλείεις διόλου το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι απρόβλεπτο που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Δεν είσαι δηλαδή καθόλου εξασφαλισμένος/η, όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο κι ότι εσύ με την αξία σου κι όχι με ξένες πλάτες θα τα καταφέρεις, Μέχρι τις 11/2 μάλιστα αυτή η «εμμονή» μπορεί να σου κάνει τελικά ζημιά, αφού θα χάσεις την ευκαιρία για να κερδίσεις κάτι, που είναι προϊόν τύχης κι όχι προσπάθειας. Από εκεί και ύστερα, αποκτούν προτεραιότητα τα «έξοδα παραστάσεως» λόγω… έρωτος, ίσως όμως να τα τσουγκρίσεις και με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο για ζητήματα διαχείρισης.

Υδροχόος

Γενικά

Όλοι αυτοί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας έχουν αρχίσει και σου την δίνουν επικίνδυνα και δεν θες και πολύ για να σηκώσεις «αντάρτικο», κάνε όμως λίγη υπομονή μέχρι να βγει ο Ιανουάριος, αφού όλα αυτά που αναζητάς κι επιδιώκεις μπορεί να πέσουν ως ώριμο φρούτο στην αγκαλιά σου. Θα χρειαστεί βέβαια να κάνεις κι εσύ μερικά από τα… τρελά σου, έτσι για να θυμίσεις το πόσο διαφορετικός/η είσαι.

Σημαντικό μερίδιο στις εξελίξεις διεκδικούν και τα οικογενειακά ή τα περιουσιακά σου με την αλλαγή πλαισίου να είναι το λιγότερο που θα σου συμβεί. Το κακό (για τους άλλους) σενάριο λέει βέβαια ότι θα χτυπήσεις ξαφνικά σαν τον κεραυνό και θα τους αφήσεις πάλι σύξυλους αλλά υπάρχει και το κακό για σένα, με ζημιές και αστραπόβροντα στο κονάκι σου.

Η Πανσέληνος της 28ης Ιανουαρίου, πάντως, είναι εκείνη που θα σου δώσει τα πρώτα δείγματα απελευθέρωσης, αλλά… έχει λίγο ακόμη μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, χωρίς να βασανίζεσαι και να είσαι μια μέσα, μια έξω ή μια στα πάνω σου και μια στα «Τάρταρα». Το τελευταίο βέβαια μπορεί να αναφέρεται και στα προσωπικά σου, αφού κι εκεί τα διλήμματα περισσεύουν. Αδέσμευτος/η ή μαντρωμένος/η;

Μέχρι την Νέα Σελήνη πάλι (11/2) μπορεί να πληρώσεις ακριβά την τάση σου να διαφοροποιείσαι από τον μέσο όρο και είναι μάταιο να ζητάς από τον «λαουτζίκο» να καταλάβει το μέγα δράμα σου. Από εκεί και ύστερα όμως, ο κόσμος σου ανήκει και «με μια καινούρια αγάπη θα χαράξεις πορεία»! Μεταφορικά στο γράφω… Όσο για τον ανάδρομος Ερμή (μετά τις 31/1), μπορεί μεν να σε «τρέξει» για πράγματα που πρέπει να καλύψεις προκειμένου αυτή η νέα πορεία σου να είναι απαλλαγμένη προβλημάτων.

Οικονομικά

Έχεις βέβαια καλούς λόγους να «ποντάρεις» στον Δία και να περιμένεις μια αίσια εξέλιξη των οικονομικών σου υποθέσεων και όχι μόνο, στο ζώδιό σου όμως υπάρχει και ο Κρόνος, που μέχρι τις 11/2 όλο και κάτι θα σκαρφιστεί για να σου δημιουργήσει έξοδα και υποχρεώσεις. Και εκτός από την φροντίδα για την υγεία σου, που είναι «κληρονομιά» της προηγούμενης Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω στις 13/1, επιπλέον, μπαίνουν στο «κάδρο» και έξοδα για το σπίτι ή για την αποκατάσταση σχετικών ζημιών. Παράλληλα στο αμιγώς οικονομικό σκέλος, ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς εξακολουθεί να δεσπόζει των εξελίξεων, που σημαίνει «μαύρο χρήμα» στην καλή περίπτωση και… εξαπατήσεις στην κακή!

Ιχθύες

Γενικά

Από την μια στέκει η νιρβάνα σου, συνυφασμένη με την επιμονή σου να νοιώθεις ευτυχής σε έναν κόσμο που καταρρέει κι από την άλλη όλοι/ες αυτοί/ες, που προσπαθούν μανιωδώς να σου χαλάσουν την ηρεμία. Κι αν έχουν δίκιο «αντικειμενικά», ποσώς σε ενδιαφέρει, το ζήτημα όμως είναι ότι έχουν αρχίσει πλέον να εισβάλλουν και στα όνειρά σου και μέχρι να βγει ο Ιανουάριος όλο εφιάλτες θα βλέπεις. Υπάρχουν βέβαια και οι ζωντανοί από δαύτους, που μπορεί να τους ζήσεις είτε στην δουλειά σου, είτε στην υγεία σου, στο τέλος όμως ο πέρα βρέχει Ποσειδώνας θα θριαμβεύσει κι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Η καλή αρχή θα γίνει με την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου, που θα αναδείξει πολλούς πρόθυμους να σου συμπαρασταθούν, Είναι η ανταμοιβή σου για όλα τα καλά που έχεις κάνει στο παρελθόν αλλά μην βολευτείς και σταματήσεις. Υπάρχει και το επόμενο μέλλον σου που πρέπει να εξασφαλίσεις. Η συνέχεια βέβαια είναι ακόμα καλύτερη αφού η Νέα Σελήνη στις 11/2 αποκαλύπτει και όλους αυτούς που θέλουν να σου κάνουν τη ζημιά, δρώντας παρασκηνιακά. Ίσως βέβαια να βγουν και μερικά δικά σου «άπλυτα» στην φόρα αλλά… καλή καρδιά!

Εκείνο που σε νοιάζει είναι να πάνε καλά οι δουλειές σου, που θα πάνε. Ο Άρης, βέβαια, από τον Ταύρο σε κάνει επιρρεπή σε ατυχήματα και καβγάδες κι αν δεν είσαι εσύ ο «τσαντίλας» της υπόθεσης, θα είναι οι άλλοι που θα αρχίσουν να σε βλέπουν σαν πεδίο βολής, με τους συγγενείς και τους γνωστούς να ρίχνουν την πρώτη «πέτρα». Μπορείς όμως να στραφείς στην επιμόρφωσή σου και τους φιλοσοφικούς διαξιφισμούς, αφήνοντας το πόπολο να κτυπάει στον αέρα. Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (μετά τις 31/1), σε βοηθά να κάνεις ακόμη μια ενδοσκόπηση, ανακαλύπτοντας ό,τι έκρυψες από τον προηγούμενο… ψυχαναλυτή σου.

Οικονομικά

Τα έξοδα για λόγους υγείας (δικής σου ή άλλων) και την αποκατάσταση ζημιών έχουν τον πρώτο λόγο, σε ένα μήνα που θα «σημαδευτεί» και από εξελίξεις στα εργασιακά σου. Μέχρι τις 11/2 μάλλον αρνητικές, με διαλείμματα… ελπίδας, ύστερα όμως θετικές, που σημαίνει πώς αξίζει να κάνεις υπομονή στην περίπτωση που κάτι «στραβώσει» επικίνδυνα. Η Πανσέληνος πάλι στις 28/1 θα σε ευαισθητοποιήσει αρκετά, ώστε να προσφέρεις βοήθεια σε έναν φίλο ή μια φίλη που πονά και υποφέρει, πιθανόν όμως κάτι τέτοιο να συμβεί κι αργότερα, στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, με την σύνοδο Δήμητρας-Ποσειδώνα στο ζώδιό σου οι συνεργασίες σου θα αποβούν από ανεδαφικές μέχρι απατηλές, εκτός φυσικά κι αν είσαι εσύ ο… πονηρός της υπόθεσης!

Αυτά τα ολίγα… έχει ο Φλεβάρης και όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επηρεαστούμε από το πλανητικό σκηνικό.

Πηγή: astrology.gr

Recommended For You

About the Author: efoni